Bucureşti: Protest spontan la Tribunalul din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi judecători protestează în acest moment şi refuză să intre în tribunale. Potrivit vicepreşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, atât magistraţii, dar şi personalul auxiliar din justiţie protestează, fiind nemulţumiţi de reducerea cu 50%a salariilor din justiţie.

Reprezentanţilor Tribunalului Bucureşti susţin că la acţiunea de protest participă doar o parte dintre angajaţi şi că va dura până la ora 12.00, când personalul îşi va relua activitatea.

Potrivit unui comunicat remis, marţi, de Tribunalul Bucureşti, magistraţii sunt nemulţumiţi de activitatea Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti. „În anul 2009, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti a aprobat pentru Tribunalul Bucureşti  un buget de 47%, ulterior diminuat la 44%,  prin comparaţie cu exerciţiul bugetar al anului 2008, ceea ce a condus la disfuncţionalităţi grave în desfăşurarea activităţii, nemulţumiri din partea magistraţilor şi la crearea unei percepţii eronate în rândul  opiniei publice”, se arată în comunicat.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor din justiţiei cu 50%. „Reducerea în această manieră a drepturilor salariale încalcă hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, înscrise în carnetele de muncă, chiar în baza corespondenţei derulate cu Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti”, se mai arată în plângerea judecătorilor.

Vom reveni cu amănunte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite