Bucureşti: Protest la Tribunalul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii, procurorii şi personalul auxiliar din Tribunalul Bucureşti au declanşat  astăzi un protest faţă de legea unică de salarizare. Magistraţii sunt nemulţumiţi  de subfinanţarea sistemului judecătoresc, reducerile salariale fiind de până la 60%.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că astăzi au fost amânate trei şedinţe cu mai multe dosare. Şedinţele penale au avut însă loc.

 „Protestăm faţă de subfinanţarea sistemului judecătoresc şi faţă de ignorarea puterii de judecată. Este vorba despre reduceri salariale cuprinse între 2.000 de lei şi 4.000 de lei. Un judecător debutant ar urma să aibă maximum 1.400 de lei“, a spus reprezentantul tribunalului.

Mâine ar urma să fie amânate şi mai multe şedinţe de judecată. Este vorba despre trei şedinţe civile, două comerciale, una de litigiu, una de contencios şi două penale dacă nu este vorba de stări de arest, a mai spus Laura Andrei.

Astfel, dacă Guvernul nu va rezolva problema salarizării din Justiţie, magistraţii nu vor mai soluţiona decât dosarele referitoare la minori şi cererile cu mandate de arestare preventivă. De mâine vor protesta şi angajaţii Curţii de Apel, iar astăzi parchetele vor decide dacă se vor alătura protestului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite