Bucureşti: Trenul de „Henri Coandă“, încă două luni de teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că ministrul Transporturilor anunţa în luna mai că va scoate acest tren pentru că nu este profitabil, angajaţii CFR încă fac eforturi să atragă călătorii. Trenul Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ va fi testat până în luna octombrie, după care CFR va propune Ministerului Transporturilor menţinerea sau retragerea acestei rute.

Mai citiţi şi:

Cu trenul până la Aeroportul Otopeni: o oră

Bucureştenii pot să-şi exprime opinia cu privire la oferta de călătorie cu trenul de aeroport pe site-ul CFR. Deşi trenul are în medie 256 de călători pe zi, paradoxal, rezultatul unui sondaj care s-a încheiat în weekend arata că majoritatea repondenţilor au votat pentru menţinerea rutei de aeroport.

La vot au participat 2.244 de persoane. Astfel, 1.169 de persoane consideră oferta ca fiind foarte bună, 224 ca fiind bună şi 75 ca fiind satisfăcătoare. Pe de altă parte, 399 dintre repondenţi consideră oferta cu trenul spre aeroport ca fiind nesatisfăcătoare, în timp ce 322 au spus că nu o cunosc.

Sondajul a fost postat pe site-ul CFR în data de 30 iunie. Din acest weekend, oamenii pot participa la un alt sondaj. De această dată, vor vota ce ar dori să se îmbunătăţească la oferta de transport.

Promovare cu ajutorul companiilor aeriene
Potrivit directorului de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, cursa feroviară este în prezent subiectul unei analize interne, pentru încă două luni. „Intenţionăm să promovăm această rută şi cu ajutorul companiilor aviatice, adică să facem cunoscută încă din avion călătoria cu trenul“, a mai declarat Vlaicu, pentru „Adevărul de Seară“.

Potrivit reprezentanţilor CFR, rezultatul sondajului reprezintă un semnal din partea călătorilor că această ofertă este apreciată. Fiind un proiect încă în faza de testare CFR va propune către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii menţinerea sau retragerea acestei rute. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, anunţa în luna mai, la două luni de la lansarea rutei, că va scoate acest tren, întrucât nu este rentabil. Pe această rută, circulă în prezent 32 de trenuri, deşi iniţial erau 36, patru dintre ele fiind anulate din cauza numărului redus de pasageri. În martie, când a fost lansată ruta, autorităţile estimau un număr de 4.000 de călători pe zi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite