Nesimțire la CFR: Sute de oameni au fost blocați patru ore în câmp, în trenul Iași-București. Echipa de intervenție a întârziat cu orele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul InterRegio 1664, care circulă pe ruta Iași-București, s-a blocat de trei ore înainte de intrarea în localitatea Mărășești.

UPDATE ORA 21.30

După patru ore de chin pentru sutele de călători, trenul Iași-București a reușit să plece spre destinație. Problemele au apărut în jurul orei 18.30, înainte de Mărășești. Un marfar, blocat pe șine cu cel puțin o oră înainte, a fost urnit într-un final din loc pentru a elibera circulația. Trenul InterRegio ar f trebuit sa ajungă în București la 21.40, însă, în cele mai bune condiții, acesta va ajunge în Gara de Nord în jurul orei 3.15. Trenul spre Capitală a avut întârziere de 40 de minute și la plecarea din Iași.  

UPDATE ORA 21.50

Trenul InterRegio Iași-București ar fi trebuit sa ajungă la destinație la ora 21.40. Până în acest moment, întârzierea este de peste trei ore. ”Nu mai avem răbdare. Suntem oameni, nu animale! Nu se poate așa ceva. Și nimeni nu vine să ne spună măcar cât mai durează. De o oră ne-au promis că plecăm și tot aici suntem. Cei de la CFR ar fi trebuit să fie pregătiți pentru astfel de momente. Să ne asigure măcar un ceai sau o pătură dacă ne este frig. Nu le pasă! Nici măcar nu mai vine șeful de tren să ne spună ceva despre cum se rezolvă problema”, s-a plâns un călător.


UPDATE ORA 21.25

După aproape trei ore de când sunt blocați în trenul care circulă pe ruta Iași-București, oamenii au fost informați de oficialii CFR că urmează să fie rezolvată problema în cel mult zece minute.

”Nu este vina noastră că s-a stricat un marfar și nu mai putem trece de el. Am înțeles că a venit deja o locomotivă să îl tragă, să putem pleca. Mi s-a spus că se rezolvă problema în cel mult zece minute”, a încercat să îi liniștească șeful de tren pe călători.

La jumătate de oră de la această declarație, trenul încă era blocat înainte de localitatea Mărășești. ”Au dispărut din vagoane și nesimțiții aceștia de la CFR. S-au dus și s-au ascuns pe undeva, la căldură! Ce le pasă lor că noi stăm ca boschetarii aici”, s-a plâns un călător.

Coșmarul din tren

Nervi, înjurături și oameni disperați. Asta este atmosfera, la această oră, în trenul de călători Iași-București, care a rămas înțepenit în câmp aproape de ora 18.30. Trenul a fost blocat de un marfar, care s-a stricat. Sutele de călători sunt disperați pentru că nu pot primi niciun răspuns referitor la rezolvarea situației din partea șefului de tren.

Am plecat cu întârziere de 40 de minute și din Iași. Speram să nu fie mari probleme pe traseu. Nu se poate ca de atâtea ore să nu ajungă nicio locomotivă bună care să tragă celălalt tren. Avem legături din București spre alte orașe. Nu mai prindem nimic”, a declarat una dintre călătoare.

image

”Am vrut să plec cu avionul din Iași și nu s-a putut. Am auzit că sunt întârzieri la trenuri, dar asta e nesimțire! Dacă se defectează un tren chiar nu se poate face ceva? Plătim un pumn de bani pentru biletele CFR-ului. Începe să fie și frig în vagoane de când stăm aici, în câmp”, a mai spus un alt călător.

Șeful de tren: ”Nu știm când plecăm”

De partea cealaltă, șeful de tren susține că nu are nicio informație clară cu privire la rezolvarea situației: ”Oamenii au dreptate, dar ce putem să facem noi? Am înțeles că a plecat un utilaj să tragă marfarul, dar nu a mai ajuns. Nu știm când va ajunge”.

Intrebaţi despre acest incident, reprezentanţii CFR Călători Galaţi, au afirmat pentru bucuresti.adevarul.ro că, în jurul orei 20.15, la aproape 2 ore de la blocaj, din Gara Galaţi a plecat un echipaj de intervenţie insoţit de o locomotiva suplimentară pentru a tracta trenul marfar. "Speram sa nu mai apară complicaţii si in maxim 30 de minute sa putem debloca sina de tren cu cele două garnituri." a mai declarat seful de Gară Galaţi.

”Domnu’ șef, dar măcar un ceai cald să ne dea CFR-ul!”

Răbdarea călătorilor a depășit orice limită deoarece vagoanele nu mai sunt încălzite de câteva zeci de minute. ”Asta este nesimțire! Nu ne dă nimeni nici măcar un ceai cald. Nu e vina noastră că ne-am blocat. ar trebui să ne asigure ceai sau cafea măcar. Bine că bani pe bilet știu să ceară, dar serviciile sunt foarte proaste”, s-a plâns un călător.

”Ne ia frigul aici. Nici măcar nu putem coborî să plecăm cu altceva. Sunem în câmp, afară e numai zăpadă, viscol. Am vrut să îmi cumpăr un ceai de la vagonul restaurant. Costă și ala o grămadă de bani, cinci lei, dar acum nici nu mai au ce să ne vândă. Nu mai zic de mâncare....nu e nimic în trenul ăsta!”, a completat o altă călătoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite