Tren de mare viteză spre Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legătura între Aeroportul Otopeni şi Bucureşti s-ar putea realiza, din 2012, cu trenuri pe pernă magnetică, care vor circula pe o şină suspendată, a declarat, ieri, Alexandru Dobre, reprezentantul Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), citat de Mediafax.

Astfel, celebrul plan al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, legat de autostrada suspendată din Bucureşti, are concurenţă.
“Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, ne-a cerut să analizăm posibilitatea construcţiei unei linii suspendate care să facă legătura între Aeroportul Otopeni şi Capitală, urmând să fie folosit un tren cu pernă magnetică.

Este o ideea mai veche, de pe vremea când Murgeanu era viceprimar”, a precizat Dobre pentru Mediafax. În replică, Răzvan Murgeanu a spus că acest proiect nu a mai fost adus în discuţie recent. “N-am declarat aşa ceva, am pomenit de posibilitatea asta doar acum câţiva ani”, a explicat, pentru “Adevărul”, secretarul de stat. C

u toate acestea, reprezentantul ARACO precizează că, până la sfârşitul anului, ar putea fi finalizat un plan provizoriu, astfel ca, în 2012, trenul suspendat să poată fi gata. “Trenul cu pernă magnetică are trei vagoane şi costă câteva zeci de milioane euro”, a adăugat Dobre. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite