Trei creşe din sectorul 4 şi-au închis astăzi porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile destinate copiilor au fost închise ca urmare a unui protest a angajaţilor, faţă de micşorarea salariilor cu 40%. Angajaţii creşelor Berceni IV şi Tohani au decis să nu primească astăzi copiii la program. La creşa numărul 24, nu a fost oprită activitatea deoarece îngrijitoarele au fost ameninţate că vor fi date afară.

Părinţii a 200 de copii şi-au luat micuţii înapoi acasă, după ce au fost întorşi astăzi-dimineaţă de la porţile a două creşe din Sectorul 4. Angajaţii acestora au hotărât să nu-i mai primească pe cei mici la program după ce, luna aceasta şi-au primit salariile diminuate cu 40 de procente, fără sporurile de confidenţialitate şi fidelitate şi fără bani de haine.

„A fost aplicată doar noua lege a salarizării, nu le-a luat nimeni banii”, a declarat Cristina Pop, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sectorului 4. Reprezentanţii protestatarilor au fost chemaţi la discuţii la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul administraţiei locale, pentru a găsi o soluţie.

„Până acum nu s-a ajuns la niciun consens. Avem oameni care au 25-30 de ani de muncă şi au 600 de lei salariu. Suntem la nivelul anului 2006”, a declarat azi-dimineaţă Gabriel Zaharescu, liderul de Sindicat al angajiţilor creşelor aflate sub oblăduirea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Sectorului 4.

„Îngrijim copii, nu cartofi!”

La Creşa Berceni IV a fost azi zi de salariu. Pe poarta instituţiei este legată o bucată de pânză pe care scrie cu litere stâlcite „Grevă spontană”. Au hotărât să nu muncească până când nu îşi vor primi drepturile. Cele 40 de angajate arată de după gard fluturaşul de salariu, pe care este trecută suma de maximum 600 de lei. Infirmiera Niculina Vasile are un salariu de 636 de lei, după 21 de ani de muncă.

„După noua lege nu ne-au mai inclus sporurile, cu care ajungeam la aproape 800 de lei lunar. De-abia dacă am cu ce să-mi plătesc întreţinerea, telefonul şi lumina”,  a declarat Niculina Vasile, în vârstă de 47 de ani. „Noi avem grijă de copii, nu de cartofi. Cu stresul zilei de mâine cum să ai grijă de un copil de doi ani?”, se plânge o altă colegă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite