Trei comisari de la Garda Financiară vor fi judecaţi după ce au luat mită în timpul controalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au dispus trimiterea celor trei în judecată după ce au finalizat cercetările în dosarul în care aceştia sunt acuzaţi că au luat bani de la firmele pe care le verificau.

Procurorii au dispus astăzi trimiterea în judecată a lui Robert Korner, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare – Comisariatul General pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată, a lui Gheorghe Dobrin şi Mircea Smău, ambii comisari şi tot pentru luare de mită.

Anchetatorii susţin că pe 5 martie 2010, Robert-Paul Körner, în timp ce se afla în control la două societăţi comerciale, atât singur, cât şi în participaţie penală cu Dobrin Gheorghe şi Smău Mircea, a pretins şi a primit de la reprezentanţii celor două firme supuse controlului, câte 1.000 lei (în total 2.000 lei).

În schimb, ei urmau să aplice amenzi în cuantum mai redus (în cazul ambelor firme), pentru a nu lua toate măsurile care se impuneau, potrivit legii, în raport cu neregulile constatate cu ocazia verificărilor (în cazul uneia dintre firme) şi respectiv pentru a nu continua controlul de specialitate (în cazul celeilalte firme).

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil situat în Bucureşti, aparţinândlui Korner, dar şi indisponibilizarea sumelor de câte 1.000 lei din conturile bancare aparţinând celorlalţi doi inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite