Bucureşti: Trei băbuţe, „rechinii imobiliari” ai sectorului 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele organizate de către Primăria Sectorului 2 faţă de retrocedarea Parcului Plumbuita sunt îndreptate către pensionarele Băbulescu. Femeile sunt moştenitoarele celor patru hectare de teren şi susţin că, deşi instanţa le-a dat câştig de cauză, nu au intrat încă în posesia terenului.

Moştenitoarele lui Constantin Bărbulescu, Eugenia Rodica Coroi, Maria Anca Hanganu şi Teodora Bărbulescu sunt cei trei „rechini imobiliari“ faţă de care primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a organizat protestul din Parcul Plumbuita. Cele trei doamne ajunse la vârsta a treia spun că vor doar să recupereze averea familiei şi că nu înţeleg demersul edilului.

„Nu ştiu ce interese are domnul Onţanu, dar ne tot pune piedici. La mitingul pe care l-a organizat în Parcul Plumbuita ne-a numit «rechini imobiliari», falsificatoare, ne-a acuzat că am fi cumpărat experţii, că vrem să distrugem parcul şi alte bazaconii, toate astea pentru a dezinforma opinia publică“, a spus Theodora Bărbulescu, mezina familiei.

Curtea de Apel a dat câştig de cauză reclamantelor
Femeia, în vârstă de 70 de ani, doctor în biologie ţine să precizeze faptul că toate actele care demonstrează că sunt proprietare de drept sunt autentice. Despre zona în care este situat terenul, Theodora Bărbulescu a afirmat că nu face parte din Parcul Plumbuita, ci este doar un teren viran, „constatare confirmată şi de toate cele patru expertize efectuate pe parcursul litigiului de către experţii numiţi de instanţă.

Expertizele au coincis şi nu au fost niciodată contestate de părţile adverse. Ca urmare, Curtea de Apel Bucureşti, prin Decizia Civilă numărul 339 din 15 mai 2007 «Obligă pe pârâţii, Municipiul Bucureşti, prin Primarul General şi Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, să lase în deplină proprietate şi liniştită posesie suprafaţa de 37.097,93 m. p., teren siuat în Bucureşti, strada Plumbuita, sector 2, identificat ca amplasament, laturi şi vecinătăţi prin raportul de expertiză efectuat în cauză, omologat de instanţ㻓.

A cincea expertiză este în curs de desfăşurare
Theodora Bărbulescu susţine că a doua zi după pronunţarea acestei sentinţe, Primăria sectorului 2 a demarat lucrări de amenajare a unor alei pe terenul aflat în litigiu, pe care le-a sistat doar după emiterea unei Ordonanţe Preşedenţiale de către Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. 


În urma cererii de intervenţie în favoarea fiicelor lui Constantin Bărbulescu, depusă de proprietarul terenului din vecinătate, Dino Gianni Sinigalia, s-a decis efectuarea unei a cincea expertize. Cei trei experţi numiţi de Curtea de Apel Bucureşti vor analiza toate datele pentru a delimita cele două proprietăţi vecine.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite