Tratamentele împotriva căpuşelor vor fi finalizate la sfârşitul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei, prin Centrul de Protecţie a Plantelor, va intensifica tratamentele pentru combaterea omizilor, în condiţiile în care canicula din ultimele zile a reprezentat un factor favorabil dezvoltării acestora.

Astfel, echipe specializate din cadrul Centrului de Protecţie a Plantelor acţionează în fiecare zi cu substanţe fitosanitare, utilizate la concentraţie maximă, în aşa fel încât fenomenul să poată fi stopat în cel mai scurt timp.

Potrivit Primăriei Capitalei, echipele intervin atât în baza unui plan propriu de acţiune, cât şi în urma sesizărilor primite, termenul de soluţionare al acestora fiind de 48 de ore.

Până în prezent, cele mai multe sesizări au fost înregistrate în sectoarele 4, 5 şi 6, repartizate astfel: 

- sectorul 4: 82 de sesizări – soluţionate 57

- sectorul 5: 70 de sesizări – soluţionate 45

- sectorul 6: 60 de sesizari – soluţionate 40

Municipalitatea precizează că tratamentele privind combaterea Hyphantria Cunea (omida paroasă) au început în 12 iunie, dată la care au fost primite primele sesizări de la cetăţeni sau de la autorităţile locale.

Pe lângă cererile de soluţionare primite, specialiştii din cadrul Centrului de Protecţie a Plantelor au intervenit şi de-a lungul aliniamentelor stradale, a scuarurilor precum şi în spaţiile verzi dintre blocuri.

Având în vedere intensificarea tratamentelor, până la sfarşitul săptămânii acestea vor fi finalizate pe întreaga suprafaţă a Bucureştiului, inclusiv în sectoarele 1,2 şi 3, urmând ca în funcţie de evoluţia fenomenului, stropirile să fie reluate. 

 

Pentru sesizari, Centrul pentru Protectia Plantelor pune la dispozitia cetatenilor urmatoarele numere de telefon: 021.413.18.56 si 021.413.93.42.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite