Trăsuri, ponei şi iepuraşi în Cişmigiu şi Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcurile din Capitală, unde au început târgurile de Florii, au fost luate cu asalt. Plimbări gratuite cu trăsura sau cu poneii ori expoziţii de flori şi de iepuri – de asta au parte bucureştenii care trec zilele acestea prin Cişmigiu şi Herăstrău.

Primăria Generală îi aşteaptă zilnic pe bucureşteni, până la data de 2 aprilie, în parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, la evenimentul „Tradiţii şi flori de sărbători“. În Cişmigiu, cei mici sunt invitaţi să facă o plimbare gratuită pe poneii Rocky şi Tom, aduşi special din Adunaţii Copăceni. Tot aici, vizitatorii au putut admira 50 de iepuraşi aduşi de la o fermă din Ploieşti. Iepurii expuşi sunt de vânzare, iar cel mai ieftin costă 50 de lei.

„Au fost crescuţi ecologic, iar pentru vânzarea unuia la târgul din Bucureşti mă asigur că cel care-l cumpără poate avea grijă de animal“, a spus Nelu Pescaru, proprietarul micro-fermei de iepuri.

În Cişmigiu e deschis până vineri şi un târg al meşteşugarilor din Suceava, Iaşi, Vâlcea sau Horezu, iar vizitatorii pot cumpăra de la ei magiun, suc de mere, şerbet sau mere zaharisite. Expoziţiile pot fi vizitate zilnic, până la ora 20.00, iar plimbările cu poneii se pot face sunt până la ora 19.00.

Designeri florali la Curtea Veche

Un alt eveniment care se desfăşoară în acest sfârşit de săptămână în Capitală este Târgul „Flori de Florii“ care are loc la Curtea Veche, lângă Hanul lui Manuc, până la data de 29 martie. Vizitatorii vor avea parte de un spectacol „verde“, oferit de producătorii şi designerii florali. Astfel, bucureştenii îşi vor putea pregăti grădina pentru primăvară, având în faţă oferte variate de flori.

Cei care vor să afle mai multe despre tradiţiile de Paşte pot merge în acest weekend la Muzeul Ţăranului Român, unde doi meşteşugari vor face demonstraţii de încondeiat ouă. De asemenea, vor fi şi demonstraţii de olărit. Tot la MŢR, bucureştenii vor putea gusta din diverse bucate tradiţionale, de exemplu mere din Maramureş, halviţă, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine şi lăptişor de matcă, turtă dulce de Hatghita şi kürtös kalács.

Trafic restricţionat

Astăzi, între orele 15.30 şi 18.30, are loc o  procesiune religioasă organizată de Patriarhia Română, la care vor participa 10.000 de persoane şi se va desfăşura pe următorul traseu: Mânăstirea Radu Vodă – Blv. Mărăşeşti - Calea Şerban Vodă– Strada Bibescu Vodă – Aleea Mitropoliei.

Traficul va fi restricţionat. Şi mâine, traficul va fi restricţionat de la ora 14, când credincioşii romano-catolici vor organiza o procesiune de Florii. Evenimentul va începe la Biserica Sacré-Cœur şi va continua pe traseul Strada Demetriade- Calea Victoriei- Str. Gen. Berthelot- Catedrala Sf. Iosif.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite