Bucureşti: Transportul de marfă, afacerea rentabilă din cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii sunt din ce în ce mai întreprinzători când vine vorba de a face un ban în plus. Campusurile universitare sunt pline de anunţuri, unele foarte ademenitoare.

Astfel, una dintre afacerile rentabile este cea de transportator marfă. O demonstrează afişele din căminul Leu care aparţine Universităţii Politehnica din Bucureşti. Pe unul dintre afişe scrie mare: Transport marfă iar mai jos un număr de telefon. Un student care are maşină, de obicei Dacie papuc, se oferă ca în schimbul sumei de circa 1 leu pentru un kilometru să facă pe transportatorul şi în afara Capitalei.

40 de lei, transportul până la Ploieşti
„Eu am apelat la serviciile unui astfel de student. Am găsit un anunţ pe uşa unui lifit din cămin. S-a întâmplat în vară. Urma să mă decazez de la cămin şi trebuia să îmi mut frigiderul şi cuptorul cu microunde. Tipul m-a ajutat şi cu încărcatul. M-a dus până în Ploieşti. La preţ am negociat. Mi-a făcut o reducere - am plătit numai 40 de lei“, a explicat Andreea, o studentă în anul al III-lea, la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Cel mai profitabil sezon este cel de la sfârşitul şi începutul anului universitar când studenţii se mută sau se instalează în cămin. „Anul trecut am reuşit să câştig peste 3.000 de lei, în condiţiile în care nu-mi ofeream serviciile tuturor care mă sunau“, a spus unul dintre cei care obişnuia să practice acest „job“, sub protecţia anonimatului.

Dacă unii studenţi sunt foarte receptivi, alţii consideră periculos să apelezi la persoanele care fac anunţuri de acest gen. „De obicei persoanele care fac asta şi-au creat deja o popularitate. Riscurile sunt foarte mari dacă te urci cu oricine maşină“, a o altă studentă la Politehnică.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite