Tramvaiul „Bucur“ este tot singur pe traseu, la doi ani de la lansare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 8 martie 2009, proaspătul tramvai „Bucur Low Floor“ („Bucur cu Podea Joasă“) ieşea din Uzina de Reparaţii RATB şi făcea senzaţie pe linia 21, bucurând doamnele şi domnişoarele cu o plimbare gratuită.

A fost doar o prezentare a prototipului „Bucur“ urmând ca din 5 septembrie acesta să intre pe traseu în mod obişnuit.

„Lucra“ însă doar schimbul 1, adică până în jurul orei 11.30 bucurându-se de faptul că se afla în probe. Bucureştenii au putut atunci vedea un tramvai modern, elegant, cu multe îmbunătăţiri la partea tehnică şi cu o capacitate de 250 de persoane.

Acum tramvaiul îşi duce călătorii tot pe linia lui 21, care face legătura între Piaţa Sfântul Gheorghe şi Pasajul Colentina, şi se deosebeşte prin acelaşi aer inovator de celelalte tramvaie „Tatra“.

Autorităţile anunţau la lansarea prototipului că dacă nu vor fi probleme în testarea tramvaiului „Bucur“ va urma o serie de acelaşi tip. Alte patru tramvaie de acest tip se află acum în Uzinele RATB la stadiul de schelet metalic. Se aşteptă finisarea şi omologarea lor.

În urmă cu o lună, directorul RATB Adrian Criţ declara că acestea vor ajunge pe liniile de tramvai în această primăvară

Cel mai probabil, spunea directorul, vor ajunge pe linia 41 însă surse din Primăria Capitalei au declarat că acestea vor rula pe liniile de pe Podul Basarab, atunci când acestea vor fi gata. În planurile primăriei este prevăzută construcţia altor 15 tramvaie „Bucur“ anul viitor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite