Bucureşti: ”Tramvaiele astea mă trezeau prin ‘75!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, vechile tramvaie ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au fost scoase la o paradă organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de transport public în Capitală.

Bucureştenii s-au putut plimba cu tramvaiele electrice scoase din circuit cu mult timp în urmă, dar şi cu cele trase de cai. “Ultimul tramvai care va porni de aici, din depoul Victoria, este un Bucur LF de ultimă generaţie, ce va completa convoiul de exemplare de epocă. Am ţinut să nu lipsească acest model, pentru ca cetăţenii bucureşteni să poată observa evoluţia şi metamorfoza tramvaielor”, a spus Mihai Vlădărău, purtătorul de cuvânt al RATB.

„Tramvaiul tinereţii mele“
Mulţi dintre oamenii care au participat la eveniment şi-au adus aminte cu nostalgie de perioada în care unele dintre „bătrânele“ vagoane îi duceau şi îi aduceau de la serviciu.

„V09-urile astea au mers până prin 75. Când mergea pe linia 1 dădea trezirea la tot cartierul când pleca din staţie. Ştiam că trebuie să mă trezesc şi să plec la muncă atunci când îl auzeam. E tramvaiul tinereţii mele”, a zis nea Nelu, unul dintre curioşii veniţi de dimineaţă la depoul Victoria. Fosta „Societate Română de Tramvaiuri“, devenită în 1950 „Întreprinderea de Transport Bucureşti“ (ITB), abia în 1990 a primit denumirea pe care o are în pezent, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite