Tragedii pe modelul “ucide şi fugi”: vezi povestea bucureştenilor spulberaţi pe străzile Capitalei de bolizii străinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dotaţi cu limuzine de sute de mii de euro şi tupeu de diplomaţi, mai mulţi angajaţi ai ambasadelor străine de la Bucureşti au lăsat în urma lor sânge pe asfalt după ce au călcat pedala de acceleraţie fără să se asigure. La seria de accidente provocate de străini pe şoselele din Capitală se adaugă cel de sâmbătă, când un bărbat a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un chinez inconştient. 

Cazul care a îngrozit o ţară întreagă, în 2004, moartea basistului de la trupa Compact, Teo Peter, a demonstrat că imunitatea diplomatică poate fi paşaport pentru crimă. Atunci, puşcaşul American Cristopher VanGoethem aa intrat cu o maşină aparţinând ambasadei SUA în taxiul în care se afla Teo Peter. Artistul a murit pe loc, la fel şi şoferul taximetrului.  Americanul a fugit de la locul accidentului iar ambasada l-a urcat în avion şi l-a trimis în SUA.

Au trecut şase ani de la tragicul accident iar în tot acest timp, familia lui Teo Peter a făcut tot posibilul ca vinovatul pentru moartea artistului să fie pedepsit. Cu toate acestea, în urma unui proces care a avut loc în Statele Unite, americanul a fost găsit nevinovat.

În 2007, un alt funcţionar al Ambasadei SUA la Bucureşti, aflat la volanul unei maşini marca Toyota Land Cruiser, a fost implicat într-un accident rutier petrecut pe bulevardul Aviatorilor. Americanul a izbit în plin o maşină Tico în care se afla o femeie în vârstă de 44 de ani.  Victima a fost rănită grav şi internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Martorii accidentului au susţinut atunci că maşina funcţionarului circula cu viteză foarte mare iar acesta nu i-a cordat primul ajutor femeii rănite.

Dosarul penal al americanului vinovat de vătămare corporală din culpă şi de refuz al alcool-testului a fost trimis pe 17 decembrie 2007 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tot în 2007, doi angajaţi ai Ambasadei Belgiei au provocat un accident grav pe bulevardul Charles de Gaulle. Primul secretar al ambasadei, care se afla pe scaunul din dreapta, a ajuns în stare gravă la Spitalul Floreasca, autoturismul fiind grav avariat. La volan se afla o altă funcţionară a ambasadei, care a scăpat fără nicio zgârietură. Aceasta nu va răspunde pentru cele întâmplate datorită imunităţii diplomatice.

În urmă cu doar doi ani, un angajat al Ambasadei Mexicului a băgat o familie de bucureşteni în spital după ce a intrat cu maşina în Loganul victimelor. Accidentul s-a produs chiar în acelaţi loc în care şi Teo Peter a fost ucis.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite