Tragedie în Colentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi muncitori au decedat, ieri, la complexul rezidenţial Garden Rose din Sectorul 2 al Capitalei Ion Ghişea, de 48 ani, şi Marian Bicu, de 18 ani, au murit din cauza surpării unui mal de

Doi muncitori au decedat, ieri, la complexul rezidenţial Garden Rose din Sectorul 2 al Capitalei

Ion Ghişea, de 48 ani, şi Marian Bicu, de 18 ani, au murit din cauza surpării unui mal de pământ pe care cei doi încercau să îl consolideze.

Doi muncitori au murit, ieri, în timp ce încercau să consolideze o movilă de pământ. "Căderea malului i-a surprins pe cei doi într-o canalizare. Când a fost găsită prima victimă, aceasta prezenta semne vitale, dar a decedat la scurt timp.

Cea de-a doua victimă a fost găsită fără suflare", a declarat locotenentul Nicolae Breahnea, de la Detaşamentul Special Salvator. Accidentul a avut loc la complexul rezidenţial Garden Rose, de pe Şoseaua Colentinei, în imediata vecinătate a hypermarketului Kaufland.

Complexul este dezvoltat în Capitală de Globe Trade Center România, construcţia este ridicată de Synergy Construct, contractul ridicându-se la 56 milioane de euro.

Proiectul include 908 apartamente în 11 clădiri, 1.500 de metri pătraţi de spaţii comerciale, 1.100 de locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. La faţa locului s-au deplasat cadre de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Pompierii Militari şi Procuratură.

"Se va face o anchetă în care se vor stabili persoanele vinovate, asta în cazul în care se găsesc, dar cei doi, din câte am văzut eu, nu aveau niciun echipament de siguranţă", a declarat Remus Ioan, procuror de pe lângă Parchetul Sectorului 2.

"Nu este singura dramă"

Vecinii sunt terorizaţi de construcţia începută acum doi ani. "Deja îmi crapă pereţii casei, nu mai zic că de-abia pot să dorm noaptea", a spus Lavinia Gaiu, care locuieşte exact lângă şantier.

Familia Gaiu susţine că se lucrează noaptea, iar când clădirea se izola termic a mai avut loc un accident. "În timp ce câţiva muncitori placau pe o parte clădirea, pe alta se turna beton, iar la un moment dat a scăpat betoniera de sub control şi era să îi dărâme pe cei care puneau polistirenul", a spus Gheorghe Gaiu.

Accidente de muncă în România

Bumbeşti Jiu, 17 ianuarie 2008. Un bărbat a murit, după ce a căzut de pe acoperişul unei hale din Parcul Industrial unde executa lucrări.

Pipera, 17 ianuarie 2007. Prăbuşirea unei macarale a provocat moartea a patru muncitori şi rănirea gravă a altor doi.

Constanţa, 17 septembrie 2007. Un muncitor a căzut de pe schela unui bloc în construcţie, pierzându-şi viaţa. Tot la această dată, alţi doi tineri, care lucrau ca alpinişti utilitari, s-au prăbuşit de la etajul patru al unui bloc.
Judeţul Caraş-Severin, Mina Anina, 14 ianuarie 2006. Din cauza unei explozii, la aproape 200 de metri adâncime, au murit şapte mineri, iar alţi cinci au fost răniţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite