Traficul, îngreunat de licitaţiile din primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

lucrărilor au încălcat mai multe reguli. Potrivit proiectului de management al traficului, circulaţia din 100 de intersecţii din cele 500 din oraş urmează a fi îmbunătăţită. Adică

lucrărilor au încălcat mai multe reguli. Potrivit proiectului de management al traficului, circulaţia din 100 de intersecţii din cele 500 din oraş urmează a fi îmbunătăţită. Adică traficul din aceste intersecţii urmează a fi reconfigurat şi fluidizat.
Direcţia de Transporturi din Primăria Capitalei a făcut o preselecţie a firmelor care au participat iniţial la licitaţie în primăvara anului 2005. Trei dintre ele au fost eliminate şi au depus contestaţii atât la Primăria Capitalei, cât şi la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care acordă 17 milioane de euro din totalul investiţiei de 20,5 milioane de euro. Banca a cerut explicaţii primăriei, înainte de a-şi da cunoscutul "no objection". "Trebuia să primim un răspuns pe 15 noiembrie, însă procedurile vor fi împinse undeva spre 26 decembrie", explică primarul general, Adriean Videanu. Primarul general a cerut explicaţii Direcţiei de Transporturi a Municipalităţii, care trebuie să găsească o modalitate pentru a include în licitaţie şi firmele respinse iniţial, cărora nu li s-a răspuns la contestaţii. Firmele în cauză ar putea cere chiar anularea întregii licitaţii şi ar întoarce primăria în urmă cu un an şi jumătate, la preselecţie. În timp ce Primăria Capitalei se bâlbâie, şoferii bucureşteni văd cum, zi de zi, intersecţiile din oraş devin de netrecut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite