Traficanţi de ciuperci psilocibe şi cannabis, arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Roman au fost surprinşi de poliţişti în timp ce vindeau ciuperci psilocibe şi psilocybine (droguri de mare risc) şi cannabis. La locuinţa unuia dintre suspecţi a fost descoperită o cultură complexă de ciuperci psilocibe şi psilocybine, precum şi mai multe instalaţii de iniţiere, îngrijire, producere, depozitare, preparare şi porţionare a drogurilor.

La data de 14 septembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti –Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti, au organizat şi executat o acţiune complexă pe raza Sectorului 5, în urma căreia au fost prinşi în flagrant doi bărbaţi din Roman, unul în vârstă de 25 de ani şi unul de 23 de ani.

Primul a fost prins în flagrant în timp ce vindea unui consumator aproximativ 30 de grame de ciuperci psilocibe şi psilocybine şi aproximativ 1,5 grame de cannabis. El se aproviziona de la al doilea, depistat şi el mai tarziu de oamenii legii. Acesta din urmă a fost prins în flagrant, în noaptea de 14 spre 15 septembrie, în zona cartierului Rahova, în timp ce primea 1.000 de lei pentru 25 de grame de ciuperci psilocibe şi psilocybine.

Cultură de ciuperci descoperită
În urma percheziţiei efectuate, au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări o cultură în dezvoltare a ciupercilor psilocibe şi psilocybine, cantităţi de ciuperci aflate în diferite stadii de prelucrare, în greutate de aproximativ 3 kilograme, un dispozitiv de mărunţire a drogurilor, capsule pentru dozare în vederea consumului ciupercilor, un cântar electronic de precizie, 1.170 de euro, materiale documentare pentru creşterea şi producerea ciupercilor psilocibe şi psilocybine..

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformarea, oferire, punere în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fãrã drept.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite