Trafic bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva luni, pe strada mea liniştită, în faţa blocului meu liniştit, îmi găseam oricând loc de parcare. Doar două persoane din bloc aveau maşini. Acum sunt patru autoturisme

În urmă cu câteva luni, pe strada mea liniştită, în faţa blocului meu liniştit, îmi găseam oricând loc de parcare. Doar două persoane din bloc aveau maşini. Acum sunt patru autoturisme şi am ajuns să ne certăm pe locurile de parcare. Asta se întâmplă, de fapt, în tot Bucureştiul. Numărul maşinilor creşte în fiecare lună, în timp ce locurile de parcare, dar şi şoselele rămân la fel. Ambuteiajele nu mai ţin de ore, şi poţi ajunge chiar şi noaptea să ai maşini în faţa ta la intersecţie. Iar dacă, Doamne fereşte, plouă mai bine mergi pe jos.
Cozile se întind pe câţiva kilometri şi nu mai ajungi nicăieri la timp. Vinovaţi pentru toate acestea se fac atât primarii Capitalei, care în ultimii 16 ani nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina această situaţie, cât şi şoferii bucureşteni. Dacă despre neajunsurile politicilor duse de edili s-a tot vorbit, poate e timpul să ne uităm puţin şi la noi, şoferii.
Stilul agresiv de condus, lipsa de respect pentru colegii de trafic şi faţă de pietoni sunt cauzele multor ambuteiaje. În urmă cu ceva vreme, în Colentina, un posesor de gipan a parcat în mijlocul drumului, pe linia de tramvai. De, omul avea o treabă. şi cât şi-a rezolvat omul treaba, tramvaiele au stat la coadă şi maşinile la fel. S-a format ambuteiaj. Parcarea pe linia de tramvai, la colţul străzii, lângă o altă maşină deja oprită arată, de fapt, cum îi respectăm pe ceilalţi. Mersul în zig-zag pe şosea, nerespectarea benzilor şi schimbatul acestora fără nicio logică arată acelaşi lucru. Poliţiştii nu pot fi peste tot şi, de cele mai multe ori, nici nu ne dorim.
Primăria încearcă acum să rezolve, în felul ei, nişte probleme nerezolvate. Dar noi suntem în trafic în fiecare zi. şi dacă amenzile de circulaţie nu ne sperie, dacă pe cele pentru parcare în locuri interzise încercăm să le evităm la limită, putem măcar să încercăm să ocolim ceea ce ţine de noi.
Putem preîntâmpina crearea de ambuteiaje, să parcăm unde nu trebuie, să depăşim toată coloana de maşini aflată la intersecţie şi să ne încadrăm la intersecţii pe banda cea bună. Dacă alte lucruri nu le putem schimba, măcar pe acestea care ţin de noi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite