Cei 29 de acuzaţi din „gruparea Containerul" au primit mandate de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei 29 de acuzaţi din „gruparea Containerul“, inclusiv fostul secretar general de la Interne Laurenţiu Mironescu, au primit mandate de arestare preventivă, azi-dimineaţă. După zeci de ore de percheziţii şi de audieri, procurorii DNA emiseseră ieri 29 de mandate de reţinere pe numele celor care ar fi „construit“ o reţea care „privatizase“ Portul Constanţa.

Decizia instanţei supreme poate fi contestată de aceştia la completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ancheta DNA scoate la iveală cum înalţi funcţionari ai statului condiţionau intrările şi ieşirile unor mărfuri din ţară, prin portul Constanţa.

Cereau în schimb bani sau funcţii în posturi-cheie. Monitorizările SRI demonsterază că „organizaţia" era bine pusă la punct, fiecare ştiindu-şi ca la carte atribuţiile în scopul facilitării contrabandei cu produse de orice fel din afara graniţelor UE, în special din China.

Un rol determinant în săvârşirea faptelor de corupţie, susţine DNA, l-a avut senatorul PDL Mircea Banias, cercetat în libertate datorită imunităţii parlamentare de care beneficiază.El are însă interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile. Funcţionarii vamali implicaţi în această anchetă ajungeau să „colecteze" zilnic şpăgi de câte 7.000 de dolari pentru fiecare transport.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite