Bucureşti: Toţi elevii vor fi dezinfectaţi înainte de începerea orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSM) vor face, începând de miercuri dimineaţă, dezinfectarea copiilor înainte de intrarea la ore în toate şcolile din Capitală şi din ţară.

"Astăzi, acţiunea de dezinfectare s-a desfăşurat doar în câteva şcoli, cele care au primit primele substanţele dezinfectante. De miercuri, însă în toate şcolile va fi realizată dezinfectarea elevilor. Un sfat rămâne valabil pentru toată lumea, indiferent de măsurile de prevenţie luate de medicii şcolari, şi anume să nu fie ignorate măsurile elementare de igienă şi orice bolnav să fie izolat la dominiliu", au declarat pentru Mediafax reprezentanţii ASSM.

Medicii şcolari fac zilnic triajul epiduemiologic. Profesorii şi învăţătorii au fost rugaţi să se implice în această acţiune şi să sesizeze doctorii în legătură cu orice suspiciune de boală.

ASSMB a achiziţionat pentru început peste şase mii de litri de dezinfectant, 6.100 flacoane dezinfectant cu pompă pulverizator şi 61.000 de măşti care vor fi livrate numai cabinetelor medicale din şcoli, pentru situaţii de urgenţă.

Evoluţia gripei porcine în România, 26 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

La nivel naţional, din  luna mai, când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 şi până în prezent, au fost înregistrate 581 de îmbolnăviri, numai în ultimele 24 de ore fiind depistate 26 de cazuri noi. Un număr de 200 de bolnavi sunt în prezent terapie, restul fiind vindecaţi.

Din bolnavii care se află momentan sub tratament cei mai mulţi sunt la Iaşi, 64. Comitetul de coordonare pentru gripă a decis ieri intrarea în carantină a tuturor spitalelor, ceea ce înseamnă că vor fi limitate vizitele la bolnavi iar la Unităţile de Primiri Urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru triajul bolnavilor cu gripă. Până la sfărşitul săptămânii spitalele şi direcţiile de sănătate păblică vor achiziţiona materialele de protecţie, măşti şi dezinfectanţi.

România are în stoc 400 000 de doze de medicamente antivirale. Vaccinarea antigripală va începe la 26 noiembrie şi va fi folosit vaccinul ANTIGRIP realizat de Institutul Cantacuzino. Primele 1 300 000 de doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medico-sanitar şi pentru cea a elevilor de liceu şi a studenţilor din cele două mari focare - Iaşi şi Bucureşti. Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţia celor 1 000 000 de doze de vaccin din străinătate deoarece toate ofertele aveau ca termen de distribuţie anul 2010. Până în prezent, în România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite