Bucureşti: Tot studenţii sunt de vină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că nu pot acţiona, întrucât niciun student nu a făcut sesizare în ceea ce priveşte cazurile de şpagă. Cu toate că fenomenul şpăgii în căminele studenţeşti este foarte răspândit, doar un administrator a mai fost prins în flagrant de DNA-ul studenţesc.

Citiţi despre cazul „Sex pentru o cameră la cămin“:

Sex pentru cazare la Agronomie

Cazare la cămin cu sex, şpagă şi menaj

Şeful căminelor din Agronomie: „Administratorul nu face cazări“

Studenţii denunţă alte afaceri cu camere la cămin

Tot studenţii sunt de vină!

Samsar de cămin în Bucureşti: şpăgi de 2.900 de euro

Fostul lider al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Gabriel Petrea, a spus că, în urmă cu doi ani, administratorul căminului P 17 din Complexul studenţesc Regie, o femeie, a fost prinsă în flagrant luând 1.000 de euro pentru a oferi unui student o cameră cu două locuri. „Am pândit-o mai multe zile până am prins-o. Am trimis un student şi a căzut în plasă. Şi-a dat singură demisia“, a spus Petrea.

Voluntarii din DNA-ul studenţesc, un proiect UNSR, au încercat la un moment dat să lucreze cu procuratura, cei care ar fi fost prinşi putând fi astfel acuzaţi de luare de mită.  „Era foarte complicat, mai ales că administratorii cedează acum extrem de greu. Apelează la intermediari Pe acest administrator nu l-am prins însă cu procuratura“, a explicat Petrea.

Fenomenul celor care iau şpagă în schimbul unui loc la cămin nu poate fi stârpit nici de poliţia campusurilor, pentru că nu li se sesizează astfel de cazuri. „Până acum nu am avut studenţi care să vină să facă plângere că li s-a cerut şpagă“, a spus unul dintre poliţiştii Secţiei 20, care activează în campusurile Regie, Grozăveşti şi Leu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, „dacă sunt anunţaţi cu privire la astfel de cazuri, poliţiştii fac cercetări preliminare, după care sesizează procurorul“. 
 

CITEŞTE DESPRE DEPRAVAREA DIN CĂMINELE UNIVERSITĂŢII DE MEDICINĂ DIN TIMIŞOARA:

Psihiatrii au stabilit că ucigaşii de la Medicină aveau discernământ când şi-au tranşat victima
Portarul care a descoperit crima de la Medicină e disperat: a rămas fără job şi e îngropat în datorii 
Românii inventează bancuri despre Crima de la Medicină

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite