Piața Gării de Nord și Bulevardul 1 Mai, în topul străzilor cu cele mai multe gropi provocate de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 30% dintre străzile verificate au ieşit cu bine din iarnă, susţin reprezentanţii Administraţiei Străzilor din Capitală. Arterele cele mai afectate sunt şi cele mai circulate: Piaţa Gării de Nord, Bulevardul 1 Mai, Maica Domnului şi Şoseaua Bucureşti-Ploieşti.

Principalele străzi şi bulevarde din Capitală au fost verificate pe parcursul acestei săptămâni de inspectorii de la Administraţia Străzilor. Obiectivul a fost acela de a constata care sunt arterele cele mai afectate de zăpada căzută în ultima perioadă. În vederea remedierii problemelor, au prioritate bulevardele şi arterele principale.

Cele mai afectate zone din Capitală, care vor fi reparate în perioada imediat următoare, sunt Piaţa Gării de Nord - zona cuprinsă între Calea Griviţei si Bulevardul Dinicu Golescu, intersecţia Străzii Turda cu Bulevardul Ion Mihalache, zona cuprinsă între Piaţa Presei Libere şi Fântâna Mioriţa de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, strada Maica Domnului şi bulevardul Lacul Tei.

Probleme au fost constatate şi la intersecţia dintre Baba Novac şi Câmpia Libertăţii, intesecţia dintre bulevardele Gheorghe Şincai şi Tineretului, precum şi pe aproape toată Şoseaua Panduri. Bulevardele Ghencea şi 1 Mai fac şi ele parte dintre arterele afectate de zăpadă.

O stradă din trei are gropi

Şefa Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a spus că străzile vor fi reparate de firmele care au contracte cu instituţia pe care o conduce.

„În vederea remedierii gropilor, exfolierilor şi fisurilor apărute în carosabil, situaţia va fi comunicată antreprenorilor cu care Administraţia Străzilor are încheiate contracte. De asemenea, regiile şi furnizorii de utilităţi sunt şi ei informaţi, pentru că există probleme a căror rezolvare intră în atribuţiile lor“, a spus Roman.

Administraţia Străzilor a mai făcut un astfel de recensământ şi pe la mijlocul lunii trecute, iar rezultatele au fost asemănătoare. Dacă în luna ianuarie, funcţionarii de la Străzi au găsit o sută de străzi deteriorate din cauza fenomenului îngheţ-dezgheţ, din cele 150 verificate, în urma ultimului control au fost descoperite două sute, din trei sute verificate.

„În ianuarie, erau în stare bună 30% dintre străzile inspectate. Doar 50 din cele 150 de străzi, bulevarde şi intersecţii tip piaţă verificate erau în stare bună. În urma ultimei inspecţii, din 8-9 februarie, când au fost verificate în jur de 300 de artere, s-a constata un procentaj asemănător“, au comunicat reprezentanţii Administraţiei Străzilor.
 

Vezi aici străzile cu cele mai multe gropi din București:

image

Infografie: Silviu Constantinescu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite