Topul staţiilor de metrou aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crângaşi, Dristor şi Eroilor sunt staţiile în care oamenii se îmbulzesc la orele de vârf Zi de zi, peste 350.000 de bucureşteni traversează Capitala cu metroul, aducând Metrorex-ului

Crângaşi, Dristor şi Eroilor sunt staţiile în care oamenii se îmbulzesc la orele de vârf

Zi de zi, peste 350.000 de bucureşteni traversează Capitala cu metroul, aducând Metrorex-ului un venit lunar de aproximativ şase milioane de euro. Serviciile oferite de regia de transport în comun lasă însă mult de dorit. "Metroul este într-adevăr mai rapid, însă este aproape insuportabil! Se stă în el ca într-o cutie cu sardine.

Încercaţi să luaţi metroul de la Victoriei spre Obor pe la şase seara să vedeţi atunci sport extrem. Ăştia de la Metrorex (…), numai gura de ei", a scris Călin pe site-ul "Adevărul".

Chiar dacă intervalul de succesiune al trenurilor este cuprins, potrivit Metrorex, între 4 şi 7 minute, bucureştenii spun că de multe ori acesta este cu mult depăşit. Cele mai aglomerate staţii de metrou sunt Crângaşi, Eroilor, Dristor. Bucureştenii care vin din cartierele Drumul Taberei, Ghencea sau Militari spre Piaţa Victoriei folosesc cele mai aglomerate mijloace de transport: tramvaiul 41 şi metroul din staţia Crângaşi.

Un experiment de acest gen durează zeci de minute şi nervi întinşi la maximum. "Nu călătoria în sine durează atât de mult, ci aşteptatul în staţii, pentru că de multe ori nu te poţi urca în primul tramvai sau metrou venit când sunt deja ticsite de oameni", explică Laura.

Responsabilii Metrorex "bat câmpii"

Un alt călător, Nicu Arvinte, spune că la staţia Eroilor vin "două trenuri de Militari şi unul de Dristor 2, iar zilele trecute am aşteptat 15 minute la ora 10.00 să vină metroul spre Unirii-Republica". El a adăugat că responsabilii Metrorex "bat câmpii când spun că metroul vine la patru minute". La fel se întâmplă şi pe tronsonul Piaţa Victoriei - Dristor.

"Metrourile vin când vor ele, între 3 şi 20 de minute uneori. La o linie trec câte trei-patru, la cealaltă niciunul. Se fură din timpul nostru mii şi mii de minute. De înghesuială nu mai zic, e inacceptabil, parcă am fi sardine într-o conservă", s-a plâns un cititor la rubrica on-line a ziarului "Adevărul", "Ce m-a enervat azi în Bucureşti".

Linia Pantelimon - Universitate va fi gata în şapte ani

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea liniei de metrou Pantelimon - Universitate au fost aprobaţi la începutul acestei săptămâni.

Valoarea investiţiei pentru tronsonul lung de opt km, cu 13 staţii, este de 985 milioane de euro. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzaşu, a declarat ieri, pentru Mediafax, că execuţia propriu-zisă va costa 698 milioane de euro, iar durata de realizare a lucrărilor va fi de şapte ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite