Bucureşti: Topul condiţiilor în cămine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frumoase camere pentru studenţi sunt în căminele „U“ din Regie, iar cele mai urâte aparţin imobilului Mecanică Fină al ASE. Chiar dacă aproape toate căminele studenţeşti din Capitală au fost renovate în ultimii ani, există încă unele care amintesc de situaţia dezastruoasă de acum patru ani.

Mai citiţi şi:

Printre puţinele camere de cămin unde studenţii nu au condiţii bune sunt cele din căminul de Mecanică Fină din zona Obor, care aparţine Academiei de Studii Economice (ASE). Aici sunt cazaţi studenţii care vin din străinătate să studieze în  cadrul universităţii, majoritatea basarabeni.

Camera nu are mai mult de 12 metri pătraţi şi în ea sunt înghesuiţi patru studenţi. Mobilierul constă în patru paturi supraetajate, un şifonier, două măsuţe şi etajere vechi. Căminul are baie comună pe palier şi nu are bucătărie. Singura investiţie serioasă, montarea geamurilor termopan, a început în această vară, lucrările de modernizare continuând şi în prezent.

Mai citiţi şi:

„Zic merci că stau gratuit“
„Condiţiile nu sunt bune, dar eu sunt mulţumită. Zic merci că stau gratuit. Sunt bursieră a statului român. Sub nicio formă nu mi-aş permite să plătesc chirie pentru un apartament. Ne mai supără gândacii, în special la sfârşitul anului“, a spus Alina, studentă la Facultatea de Contabilitate, în anul al III-lea.

Alina împarte camera micuţă  cu încă trei colege, şi ele basarabence. Căminul are o capacitate de aproape 300 de locuri. ASE are însă şi camere de lux, precum cele din Complexurile Belvedere şi Moxa. „Pentru a primi camere de lux în Belvedere şi în Moxa nu este imposibil. Dar pentru asta ar fi trebuit să fim printre primele la învăţătură“, a completat Eugenia, una dintre colegele de cameră ale Alinei.

Mai citiţi şi:

Camere cu bucătărie proprie, la Medicină
La polul opus Căminului Mecanică Fină sunt cele şase cămine „U“ din Complexul Studenţesc Regie ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. Camerele de aici sunt singurele din complexurile studenţeşti din Capitală care au bucătărie proprie. Astfel, le întrec  pe cele din Complexurile Moxa şi Belvedere ale ASE în topul condiţiilor. O garsoniera în căminele „U“ are peste 30 de metri pătraţi, are trei paturi şi este dotată cu termopane şi parchet laminat.

„Costă 120 de lei lunar chiria, dar condiţiile sunt foarte bune. Nu eşti nevoit să faci mâncare pe hol ca în alte cămine şi să-i deranjezi cu mirosul pe colegii de pe palier. Aici ai propria bucătărie şi mult spaţiu. De acasă nu trebuie să-ţi aduci decât frigider, TV şi cuptor cu microunde“, a spus Mihai, un proaspăt absolvent de Medicină care a locuit în ultimii ani în căminele „U“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite