Toamna se numără pieţele-mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amzei şi Obor, unele dintre cele mai importante spaţii agroalimentare din Capitală, se vor redeschide în luna octombrie, după aproape doi ani de lucrări de modernizare. Piaţa Amzei se anunţă a fi singura din România care se ridică la standarde europene, iar Piaţa Obor va fi cea mai spaţioasă din Bucureşti.

Dotate cu lifturi, geamuri fumurii, aer condiţionat şi tarabe mai ceva ca la mall, pieţe Amzei şi Obor sunt din ce în ce mai aproape de machetele prezentate de arhitecţi la începerea lucrărilor.

La sfârşitul anului 2008, Primăria Sectorului 1 anunţa închiderea temporară a singurei pieţe din zona Romană pentru transformarea acesteia în „Piaţa Amzei în şase pieţe”. Este vorba despre proiectul de modernizare şi extindere a spaţiului agroalimentar ce a început anevoios şi cu scandal atât din partea vechilor comercianţi, cât şi din partea cumpărătorilor care locuiesc în Amzei.

Nu se va vinde peşte în Amzei

Ieri, muncitorii lucrau la montarea pieselor metalice în interiorul construcţiei ce are deja un etaj, parter şi două subsoluri. „Organizarea pieţei va fi în aşa fel încât comercianţii de legume-fructe nu se pot întâlni cu cei care vând produse perisabile. Astfel, nici produsele lor nu intră în contact“, a explicat managerul de proiect, inginerul Georgel Mihai. El a adăugat că, tot din cauza acestor norme europene, în piaţă nu se va putea comercializa peşte.

Imobilul mai cuprinde, printre altele, şapte lifturi, spaţiu pentru 400 de puncte de vânzare şi o parcare subterană, de 45 de locuri, doar pentru comercianţi.

La începutul lunii octombrie, când se va inaugura noua piaţă din Amzei, pentru care Primăria Sectorului 1 a plătit aproximativ 10 milioane de euro, se va finaliza şi recondiţionarea faţadei Teatrului Ion Creangă.

96 de magazine în Obor

O altă construcţie care a început cu scandal şi contestări este Piaţa Obor. Proiectul, pus în practică în anul 2009, începe să prindă contur, iar reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 susţin că parterul noii clădiri v fi gata peste două luni.

Mai mult, bucureştenii care obişnuiau să-şi facă aprovizionarea de la această piaţă, cea mai mare din sectorul 2, vor putea cumpăra produse de la tarabele amenajate doar pe acest nivel. Astfel, oamenii vor găsi aici 1.246 de tarabe, cu aproape 300 mai multe decât erau în fosta Piaţă Obor, unde vor vinde exclusiv producătorii.

Întreaga clădire ar putea fi finalizată tot anul acesta, iar redeschiderea magazinelor de carne, peşte şi lactate este stabilită pentru 2011.   

Crângaşi, prima modernizată

Piaţa din cartierul Crângaşi a fost redeschisă în luna martie a acestui an, după doi ani de şantier. Noua clădire de două etaje cuprinde 170 de tarabe, două scări rulante şi două lifturi. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite