Toaletele inteligente au rezistat două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două toalete publice moderne nu mai funcţionează, pentru că s-a furat hârtia igienică. Montată cu mare tam-tam în zona Vitan, în urmă cu aproximativ două luni, prima toaletă

Cele două toalete publice moderne nu mai funcţionează, pentru că s-a furat hârtia igienică.

Montată cu mare tam-tam în zona Vitan, în urmă cu aproximativ două luni, prima toaletă inteligentă din Bucureşti, complet automată, care se curăţă şi se igienizează singură, a funcţionat trei-patru zile. Primită ca un semn al civilizaţiei în Capitală, toaleta nu a corespuns "cerinţelor" unor bucureşteni.

După ce l-au studiat ca pe un obiect aterizat din spaţiu, utilizatorii super-wc-ului din apropierea Casei de Pensii i-au venit de hac. "Au venit şi au furat hârtia igienică. Cei care patrulează prin zonă spun că au văzut oameni care au ieşit cu mâna bandajată în hârtie", susţine viceprimarul general Răzvan Murgeanu.
Lipsa hârtiei igienice a dus automat la închiderea toaletei, programată prin sisteme electronice să se închidă singură atunci când rămâne fără consumabile.

Firma care a amplasat noile wc-uri în zona Vitan şi în Piaţa Charles de Gaulle nu a obţinut avize pentru branşamente la curent electric. Cele două toalete inteligente stau pe post de mobilă pe trotuar.
"Mai mult şi-au bătut joc de noi. Ne îmbolnăvim în Bucureştiul ăsta, pentru că nu avem unde să mergem la o toaletă", s-a plâns Dan Ciugoi, taximetrist.

Motorul wc-ului, ţintă pentru hoţi

Surse din primărie spun că, în urmă cu ceva timp, toaleta de la Vitan a fost pe cale să fie vandalizată şi se bănuieşte că cineva a vrut să fure un motor electric. Aceste toalete sunt dotate şi cu senzori antivandalizare, dar beneficiază şi de un sistem care deschide automat uşa dacă wc-ul a fost ocupat mai mult de 15 minute.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite