Tinerii se înghesuie la studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de studenţi şi elevi au făcut coadă azi-dimineaţă la deschiderea târgului universitar Riuf-Romanian International University Fair, eveniment ce are loc în weekend, la Sala Palatului, de la ora 10.00.

 „Am venit special de la Târgovişte să mă interesez de studii în domeniul economic, la o universitate din Franţa sau Anglia. Sper să obţin o bursă de studii“, a spus Andreea, elevă în vârstă de 17 ani.

Printre instituţiile de învăţământ superior care încearcă să ne fure „materia cenuşie“ se numără Universitatea Hawaii Pacific, Universitatea Towson, Universitatea Pepperdine din Statele Unitele ale Americii şi Universitatea Linkoping din Suedia.

Dacă în ţările nordice studile sunt gratuite la universităţile de stat, cele mai piperate preţuri de la târg sunt în SUA, unde taxele de şcolarizare, cazarea şi masa costă circa 50.000 de dolari anual.

Admitere pe loc

În cadrul evenimentului, tinerii vor putea afla pe loc dacă au şanse să fie admişi prin scurte interviuri cu reprezentanţii universităţilor, SPOT Admissions. La eveniment participă aproximativ 50 de universtăţi din 15 ţări. Biletul de intrare este de 5 lei.

Acesta nu este singurul târg de studii în străinătate desfăşurat săptămâna aceasta în Capitală. Joi, Hotelul Intercontinental a fost gazda târgului şcolilor de business, QS World MBA Tour.

Maastricht School of Management, The University of Sheffield sau Skolkovo Moscow School of Management sunt doar câteva dintre instituţiile care au încercat să-i atragă pe tineri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite