Tinerii sunt aşteptaţi în vacaţă la BiblioLounge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu vacanţa de vară, tinerilor bucureşteni le sunt deschise porţile BiblioLounge, un spaţiu de socializare, interacţiune şi lectură iniţiat de Asociaţia Young Initiative şi găzduit de către Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

“Proiectul BiblioLounge arată că biblioteca înseamnă mai mult decât împrumut de carte şi sală de lectură. Biblioteca devine astfel un spaţiu dinamic, interactiv şi plin de viaţă, un adevărat centru de socializare şi petrecere creativă a timpului liber, foarte atractiv pentru publicul tânăr”, a declarat Răzvan Sassu manager de proiect.

Proiectul este organizat în cadrul programului european „Power On – From virtual to public space”, finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Tineret în Acţiune – Acţiunea 1.3 Proiecte pentru Democraţie Participativă.

Conceptul proiectului este conturat pe ideea unei biblioteci „altfel” şi este gândit pe două componente majore: cea de spaţiu dinamic, de lectură şi activităţi de petrecere a timpului liber pus la dispoziţia tuturor tinerilor în timpul programului bibliotecii şi cea de evenimente gratuite dedicate tinerilor, organizate de către ONG-uri şi alte instituţii.

Astfel, BiblioLounge oferă tinerilor acces gratuit la oportunităţi de socializare, interacţiune, lectură, precum şi de formare profesională şi dezvoltare personală prin workshop-uri, seminarii şi evenimente culturale variate propuse de ONG-uri sau chiar de ei.

BiblioLounge pune la dispoziţie conexiune Internet wireless gratuită, un videoproiector, televizor cu DVD player, o gamă variată de filme şi cărţi din colecţia bibliotecii, mobilier comod şi decoruri moderne, totul într-un spaţiu care să amintească utilizatorilor de căldura de acasă.

Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti este situată în strada G-ral Christian Tell nr. 10, Sector 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite