Teroare în Militari: un OTV-ist şi-a făcut „piscină" între blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italianul Emanuel Kermany, realizatorul emisiunii „Miss Plaja", de la OTV, a lăsat în paragină o fundaţie de bloc din Militari. Primăria sectorului 6 a somat firma SC Kermany Invest SRL să prezinte explicaţii cu privire la salubritatea terenului care a ajuns precum o piscină.

O imagine de coşmar şi un focar de infecţie plin de capcane.  Asta a lăsat în urma lui Emanuel Kermany, italianul angajat de Dan Diaconescu care se prezintă ca fiind om de afaceri cu valenţe dintre cele mai extreme, de la arhitectură şi până la televiziune. Firma acestuia, SC Kermany Invest SRL a intrat oficial în posesia unui teren viran din Militari în 25.01.2010, adică o palmă de pământ între două blocuri pe care a vrut să construiască o clădire de birouri cu patru etaje.

Problemele au început însă din primăvara anului trecut, spun locatarii, când s-a dat startul lucrărilor la fundaţie, deşi Kermany nu avea toate avizele. „În 2009 ne-au tăiat toţi copacii din faţa blocului şi au început să sape la fundaţie, de-atunci nu mai avem linişte. Îi port mereu de frică baiatului meu atunci când iese la joacă", mărturiseşte înspăimântată Elena Şerban, o mămică care locuieşte în blocul 42S14 şi care arată furioasă spre construcţia insalubră ce aduce acum cu o pisicină aflată în stare de degradare. Mai mult decât atât, locuitorii din zonă ne-au relatat faptul că mirosul emanat de balta care a apărut în interiorul zonei este de-adreptul insuportabil, la fel şi calvarul provocat de roiurile de muşte şi ţânţari de deasupra apei care îi terorizează pe la geamuri.

Izolaţi la domiciliu

La momentul delimitării acestui teren faţă de cele două blocuri, discuţiile dintre firma italianului şi locatari au fost foarte aprinse, pentru că spaţiul rămas între imobile nu era mai mare de doi metri. „Blocul nostru are un adăpost antiatomic cu ieşire exact lângă mizeria asta de fundaţie care acum este închisă cu gard. Să ne ferească Dumnezeu de vreo nenorocire, pentru că buncărul nu-l mai putem utiliza”, se roagă Mariana Dediu, administratora blocului 40S14, cât şi la ideea de a nu se produce un incendiu în bloc, pentru că pompierii nu ar avea acces la balcoane. Asta pentru că fundaţia abandonată este închisă cu gard până la aproape un metru de bloc.

Locatarii blocului 42S14, situat în partea cealaltă a fundaţiei, au reuşit să se impună şi să-şi păstreze un spaţiu mai mare, de circa trei metri.



Kermany a fost somat de primărie

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, firma acestuia îşi are sediul la etajul sediul la etajul 10 al unui bloc din zona Piaţa Alba Iulia. Administratorii SC Kermany Invest SRL, cât şi Emanuel Kermany nu au putut fi contactaţi, însă un prieten de-al italianului a confirmat pentru „Adevărul de Seară” că afacerile imobiliare ale lui Kermany sunt pe butuci.

Reprezentanţii primăriei sectorului 6 ne-au declarat că firma lui Kermany a mai deţinut o autorizaţie de construire care şi-a pierdut valabilitatea. A fost reînnoită în luna ianuarie, însă nici de-atunci lucrările nu au continuat. Acum, oficialii din primărie au somat firma pentru verificări legate de salubrizarea terenului.







image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite