Terasele din centru, în regulă doar în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi luate la bani mărunţi, majoritatea localurilor din Centrul Vechi ar trebui închise de autorităţi. Barurile din cartierul Lipscani nu sunt nici pe departe puse la punct, deşi pe hârtie îndeplinesc toate condiţiile de funcţionare.

O mare parte dintre cârciumi nu îndeplinesc condiţiile de funcţionare, deşi sunt autorizate, din cauză că lucrările de reabilitare a acestei zone nu sunt finalizate.

Patronii care au investit zeci de mii de euro în localurile din Lipscani spun că sunt dispuşi să plătească oricât este nevoie pentru a le oferi clienţilor toate condiţiile, dar că acest lucru este imposibil. „Dacă vreau să pun o centrală, nu am cum pentru că nu există ţeavă de gaze în zona în care am eu localul“, a spus unul dintre patronii din Centrul istoric.  

„Nimeni nu e în regulă“

Consilierul general Doru Giugula spune despre cârciumari că nu îşi rezolvă nici problemele care depind de ei. „Nu sunt în regulă. Sunt racordaţi la canalizare, dar instalaţiile nu îndeplinesc condiţiile necesare. Nu are nimeni staţie de decantare sau de epurare a grăsimilor în tot centrul ăsta istoric“, a spus Doru Giugula.

Pe lângă aceste probleme, el spune că mai sunt şi cele de ordin fiscal. „Nimeni nu are contract de închiriere cu primăria. Totul funcţionează pe baza unor fişe de calcul, eludând astfel legea. Fiecare plăteşte o sumă de bani în funcţie de suprafaţa pe care o ocupă“, a mai spus Doru Giugula.

Pe hârtie e totul ok

Arhitectul-şef al Primăriei Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, responsabil şi cu lucrările de reabilitare a Centrului Istoric, spune însă că legalitatea cârciumarilor este dovedită de acte. „Dacă au autorizaţie de funcţionare, se presupune că îndeplinesc toate condiţiile de funcţionare“, a spus Pătraşcu.
Cel mai recent control în Centrul Istoric a fost însă făcut de inspectorii de la Garda Financiară. Verificarea din noaptea de joi spre vineri s-a lăsat cu închiderea a câtorva terase. „Ar trebui să fie controale în fiecare săptămână, după părerea mea. Eu am fost printre cei controlaţi, dar, fiind în regulă cu absolut tot, nu am primit nici măcar un avertisment“, a spus Ileana Palan, administratorul localului Fame de pe strada Gabroveni. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite