Terase şi Mercedes, gloanţele lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de la Parcuri, Virgil Cârstea, şi cel de la RATB, Gheorghe Aron, au fost luaţi la ochi de primarul general. Ei vor fi audiaţi săptămâna viitoare Surse din Primăria

Directorul de la Parcuri, Virgil Cârstea, şi cel de la RATB, Gheorghe Aron, au fost luaţi la ochi de primarul general. Ei vor fi audiaţi săptămâna viitoare

Surse din Primăria Generală spun că terasele ilegale din Parcul Herăstrău sunt principalele dovezi pe care Comisia de Disciplină i le vor pune în faţă lui Cârstea.

După epuizarea episodului Bold din serialul "Demiterile din primărie", se pregătesc scenariile debarcării altor doi directori: Virgil Cârstea, de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), şi Gheorghe Aron, de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

"Toate actele mi-au ieşit perfect legale"

În timp ce şeful RATB nu a vrut să comenteze vehicularea numelui lui pe lista "oilor negre" din municipalitate, directorul ALPAB susţine că nu are ce să-şi reproşeze, ba chiar că a ieşit limpede ca apa din toate verificările ce i-au fost făcute până acum.

"Din patru ani de mandat, doi am fost în controale de tot felul. Am fost singura direcţie din primărie care am avut descărcare de gestiune, adică toate actele au fost perfect legale şi transparente", susţine Virgil Cârstea.

Ilegalitate sub nasul lui Cârstea

Între timp însă majoritatea teraselor din Parcul Herăstrău au funcţionat fără probleme, chiar dacă autorizaţiile le erau expirate de ani buni sau nici măcar nu aveau vreun aviz de funcţionare. Dovadă că, în prezent, din cele 27 de terase din parc, 16 au fost demolate, iar trei sunt în curs de desfiinţare.

"Ştiam de unele că nu erau chiar în regulă, dar eu nu am putut face mai mult decât să sesizez primarul, care ar fi trebuit să dispună demolarea sau nu. Îmi amintesc că parcă a fost vorba la un moment dat şi de terasa <> ", explică directorul ALPAB.

El a adăugat că a fost ţinta unei campanii de presă care a început în momentul în care i-a făcut o plângere penală fostului şef de la Parcuri, Silviu Popa. "Nu vreau să ies pe uşa din dos şi, dacă voi ajunge în faţa Comisiei de Disciplină, voi semna ca toată presa să fie de faţă", a conchis Cârstea.

Deocamdată, edilul-şef Sorin Oprescu nu a precizat care sunt alternativele de înlocuire a celor care sunt "pe făraş" şi nici cum va face faţă primăria unui posibil val de procese în instanţă cu funcţionarii publici demişi. Primul care, la nici 24 de ore de la demitere, a anunţat că va contesta în instanţă decizia primarului Oprescu, este arhitectul Adrian Bold.

Bold, bun de plată

El a fost propus pentru eliberarea din funcţia de arhitect-şef de către Comisia de Disciplină pentru patru grave
abateri.

"Este vorba despre neplata taxelor pentru regularizarea autorizaţiilor de construcţie, avizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru baza sportivă Spartac, plata a 393.000 de dolari către un proprietar căruia Bold nu i-a aprobat un PUZ şi lipsa de la serviciu", a declarat Andrei Creci, preşedintele Comisiei de
Disciplină.

Interimatul va fi asigurat cel mai probabil de adjunctul Direcţiei de Urbanism, Liviu Dobre, căruia primăria i-a concesionat în 2006 un teren pentru a-şi extinde locuinţa din sectorul 4.

Gheorghe Aron, director RATB

A fost numit în fruntea RATB în toamna lui 2004, după ce vreme de 30 de ani a ocupat mai multe funcţii în cadrul Regiei.

L-a înlocuit pe fostul director Traian Neghirla la decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

A fost implicat în achiziţionarea celor 500 de autobuze Mercedes, care nu erau dotate cu aer condiţionat şi nu aveau nici asigurare tip CASCO. Preţul unui autobuz a fost de aproape 200.000 de euro.

Virgil Cârstea, director ALPAB

A fost numit director la Parcuri la sfârşitul anului 2004.

Este finul viceprimarului Capitalei, Răzvan Murgeanu.

Este cunoscut ca un protejat al fostului primar al Capitalei, preşedintele Traian Băsescu.

Nepotismul este o etichetă care i-a fost deseori lipită de presă.

A fost acuzat că a transformat WC-urile din parcuri în afaceri prospere pentru apropiaţi.

"Blonda de la Primărie", pe listă

Directorul de la Credite Externe, Cristina Pârvulescu (foto stânga), cunoscută ca "Blonda de la Primărie", şi directorul de la Zoo, Anca Oprea (foto dreapta), vor fi audiate la primărie, săptămâna viitoare .

Nu vreau să ies pe uşa din dos şi, dacă voi ajunge în faţa Comisiei de Disciplină, voi semna ca toată presa să fie de faţă
Virgil Cârstea, director ALPAB

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite