EXCLUSIV ONLINE Teo Trandafir, de 53 de zile pe mâna unui chirurg oncolog. Vezi cine este medicul care o îngrijeşte la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Teo Trandafir se află la Spitalul AKH din Viena din 11 ianuarie. În tot acest timp, starea sa a fost atent monitorizată de o echipă multidisciplinară condusă de chirurgul oncolog Michael Gnant cel care, de altfel, a şi operat-o joia trecută.

Contactat de reporterii „Adevărul de Seară”, medicul austriac, faimos la nivel mondial pentru studiile sale revoluţionare privind cancerul la sân şi cancerul pancreatic, nu a vrut să comenteze pe seama stării de sănătate a pacientei, pe motiv că aceasta a refuzat categoric în momentul internării. Ne-a pus însă la dispoziţie informaţii legate de cariera sa profesională.

Michael F.X. Gnant are 46 de ani şi este profesor de chirurgie oncologică experimentală la Universitatea de Medicină din Viena şi şeful departamentului de chirurgie de la Spitalul Universitar AKH.

Aria sa de lucru principală este chirurgia oncologică, în mod deosebit cancerul de sân şi cancerul pancreatic, precum şi studiile de imunoterapie experimentale.

Studiu revoluţionar despre cancerul la sân

Potrivit CV-ului său, este membru al Societăţii Americane de Oncologie Clinică, al Asociaţiei Germane de Cancer, precum şi al Societăţii Europene de Chirurgie Oncologică şi al celei de Transplant. Din 2004 este profesor de chirurgie şi chirurgie experimentală, iar din 2008 - profesor de chirurgie la Universitatea Medicală din Viena, unde lucrează şi în prezent. În 2006 a fost ales în unanimitate preşedinte al Grupului Austriac de Studiu al Cancerului Colorectal şi de Cancer (ABCSG).

În urmă cu doi ani, medicul a devenit cunoscut la nivel mondial, după ce a publicat o lucrare în care a prezentat rezultatele unui studiu care demonstra că medicamentele folosite pentru tratamentul osteoporozei pot ajuta la tratarea cancerului la sân.
Primul doctor dintr-o familie veche de şapte secole

Michael Gnant a publicat mai bine de 250 de lucrări originale în reviste, a participat cu studii la sute de conferinţe naţionale şi internaţionale şi ca investigator principal a numeroase studii clinice.

Tatăl a două fiice de 11 şi 14 ani, renumitul medic austriac povesteşte că este pasionat de alergat, de drumeţii, precum şi de „nordic walking” –mersul prin zăpadă cu beţe speciale, precum cele de ski.

La întrebarea de ce a ales medicina, Michael Gnant a răspuns: „Am avut dintotdeauna fascinaţia de a fi capabil să ajut oamenii bolnavi şi curiozitatea de a descrifra miracolele umane. Nu provin dintr-o familie de medici. De 700 de ani, de când există familia mea, niciunul nu a fost medic”.

Teo, în continuare în comă

Teo Trandafir a ajuns la spital în data de 6 ianuarie, cu o criză biliară. Nu a fost internată decât o zi mai târziu, la Elias, însă în 11 ianuarie, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate, a fost transferată la Viena, cu diagnosticul pancreatită acută.

Săptămâna trecută ea a fost operată, pentru că medicii austrieci nu au reuşit să-I trateze medicamentos infecţia. Ieri, un comunicat oficial al spitalul anunţa următoarele:

Doamna Teodora Trandafir se luptă cu necroza severă a pancreasului. Cu toate că această boală nu îi ameninţă direct viaţa, boala în sine este neprevizibilă şi periculoasă pentru viaţa ei. Ea se află într-un program intensiv de îngrijire şi are nevoie de tratament interdisciplinar. Acum se află în anestezie generală şi nu poate comunica. Va rămâne în această stare în viitorul apropiat. Pentru a-i proteja intimitatea, s-a decis că nu vom mai face decât un singur anunţ public în fiecare săptămână despre starea ei“.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite