Tenorul Bogdan Mihai despre soprana sinucigaşă: "Roxana a dat o palmă plină de sânge viermilor care au dat-o afară de la Operă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânarul tenor român care s-a făcut cunoscut pe marile scene ale Europei şi pe care îl leagă lucruri comune de soprana Roxana Birban, ambii fiind într-un fel sau altul nevoiţi să încheie socotelile cu Opera Naţională din Bucureşti, a ţinut să lase pe blogul personal un mesaj în amintirea sopranei care s-a sinucis sâmbată.

„Se spune, de către marii specialişti, că cel ce decide să îşi scurteze viaţa de la el putere, este o persoană instabilă; vă rog să mă credeţi că Roxana este (nu îmi place verbul la trecut în cazul acesta) o persoană mult mai stabilă decât cei ce au determinat-o să recurgă la acest gest. Cum pot acei oameni ce se cred Dumnezeu, să decidă vieţile unor artişti, cum pot să trăiască cu aşa ceva pe conştiinţă? Şi eu am întâmpinat piedici de la aceste persoane. Nu cred că aceştia merită statutul de “persoane”, ci mai degraba de “viermi", a scris teneroul pe blogul său  http://blog.bogdanmihai.com/.


„Cunoaştem toţi cum se fac presiuni asupra unui artist, stiu cum este impiedicat să îsi desfăşoare un spectacol deja programat, piedici bazate pe minciuni.

roxana

Ştiu cum Roxana a fost împiedicată să cânte, chiar în seara spectacolului, totul pornind de la un telefon primit din partea unui vierme. Ştiu cum recent i-a fost refuzat iar accesul în ONB din partea unor viermi. Ştiu acest lucru. Nu au reuşit. Roxana prin gestul ei, nu s-a sinucis, ci ea a fost singura dintre noi care a avut curajul să îi arate; este nedreaptă metoda aleasă, însă ea le-a dat câte o palmă plină de sânge acestor viermi", mai arată tenorul.

Contatctat de Adevărul de Seară el s-a abţinut să facă mai multe comentarii, însă a ţinut să precizeze „Dumnezeu să o odihnească în pace şi fie ca prin dispariţia prematură a Roxanei, Dumnezeu să le arate tuturor adevărul iar cei care o au pe conştiinţă să recunoască măcar în ultimul ceas cât au fost de ticăloşi!".

Alexandru Briban, soţul sopranei,  a izbucnit în lacrimi în faţa bisericii unde este depus corpul artistei

Alexandru Briban, soţul sopranei, în lacrimi în faţa bisericii unde era depus corpul artistei

„Roxana nu şi-a dat demisia de la Operă!"

Soţul solistei de operă care s-a sinucis aruncă de asemenea vina pe Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale, pentru această tragedie.

„Noi avem o situaţie financiară bună, nu avem rate la bancă, Roxana nu avea niciun fel de problemă vocală. Ea credea că directorul va lăsa mândria deoparte şi o va chema din nou", a declarat Alexandru.

„Anul trecut, Roxana nu şi-a dat demisia de la Operă. A fost dată afară. Atunci a avut o perioadă când nu s-a simţit bine. Vroia să doarmă. Lua pastile. Nu a încercat să să sinucidă. Lua pastile de somn.", a mai precizat acesta.

Cătălin Ionescu Arbore a declarat într-un interviu televizat că Roxana şi-a depus demisia deoacere era foarte obosită.

„Nu i-am acceptat demisia. I-am spus că îmi pare rău că poate să urce pe secnă în seara de Revelion, dar nu i-am acceptat demisia şi i-am spus că putem găsi o altă soluţie. Ultima dată am vorbit în 2009, atunci când mi-a spus că nu vrea nicio prelungire a contractului de muncă", a precizat acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite