Tenis, de dimineaţă până la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi pe timp de noapte. Minitenis pentru începătoriDacă vreţi ca în vacanţă copilul să înveţe ceva plăcut şi util, puteţi să-l înscrieţi la cursuri de tenis. Cluburile sunt deschise în

şi pe timp de noapte.

Minitenis pentru începători
Dacă vreţi ca în vacanţă copilul să înveţe ceva plăcut şi util, puteţi să-l înscrieţi la cursuri de tenis. Cluburile sunt deschise în această perioadă, iar şedinţele se pot face în fiecare zi. Copiii pot fi antrenaţi în grup sau individual. În rândul antrenorilor, părerile în acest caz sunt împărţite. Unii consideră că, dacă sunt la o vârstă fragedă, copiii trebuie să lucreze în grup, ca să nu se plictisească, alţii sunt de părere că şedinţele individuale sunt mult mai benefice, pentru că micuţului i se acordă toată atenţia, acestea fiind indicate mai ales pentru cei care vor să facă performanţă. Diferenţa dintre cursurile de grup şi cele individuale o face preţul, care în ultimul caz este mai mare. Antrenorii recomandă în jur de trei şedinţe pe săptămână, numărul acestora putând creşte dacă micuţul vrea să facă performanţă. Preţul unei şedinţe începe de la 15 RON, el ajungând la 35 RON pentru cele individuale. Tehnicile de a-i atrage pe copii către acest sport sunt diferite: "La noi se practică cursuri de minitenis, adică o preiniţiere, să nu se plictisească, iar antrenorul să vadă ce aptitudini are elevul lui. Se folosesc rachete speciale, mingi din burete şi se joacă pe terenuri speciale", spune Ion ţupa, reprezentantul Tenis Club Herăstrău. În general, numărul participanţilor la cursurile de iniţiere este mai mare, urmând ca, pe parcurs, la cursurile de avansaţi, numărul să fie mai mic, şedinţele mai multe, cu durată mai mare.

Vara, în nocturnă, e full
Căldura din timpul zilei îi face pe mulţi clienţi să închirieze terenul doar seara. Cei care vor să joace tenis până la miezul nopţii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar decât dacă ar închiria terenul în timpul zilei. "Seara, terenurile sunt ocupate. Nu sunt locuri pentru câte solicitări avem. De la 6,00 până la 2,00 noaptea e plin", spune Vali Enache, managerul Clubului Daimon. În general, preţurile pentru închirierea terenului sunt pentru o oră, dar cluburile pun la dispoziţia clienţilor şi abonamente.
Cluburi unde se pot face antrenamente şi se poate juca tenis în nocturnă: Club Daimon (Parcul Tineretului), Club Sportiv Delfinul (Str. Mahatma Gandhi nr. 8), Tenis Club Herăstrău (şos. Nordului nr. 7-9).

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite