Teatrul Ţăndărică dă din nou startul festivalului de vară “Teatru, stradă şi copil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Animație Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Capitalei şi sub egida UNIMA România, organizează în perioada 31 mai - 16 septembrie cea de-a doua ediție a Festivalului de vară “Teatru, stradă şi copil”.

Derulat dub motto-ul “Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!”, Festivalul de vară “Teatru, stradă şi copil” este o manifestare cu caracter social care va reuni la start atât teatre din Bucureşti şi din ţară (Alba Iulia, Brașov, Bacău, Galați, Pitești, Constanța și Ploiești), cât şi trupe din străinătate (Bulgaria, Cehia, Turcia). Teatrul de Animație Țăndărică va participa cu spectacole proprii, lecturi îndrăgite din repertoiul clasic românesc și universal.

Noutatea din acest an o constituie extensia festivalului în câteva orașe din țară care nu au teatre pentru copii şi tineret: Caracal, Câmpina, Călălași și Buzău.

“La acest festival au muncit în doi ani, zeci de oameni, sute de ore, pentru îndeplinirea misiunii, aceea de a duce cultura acolo unde ea nu este o prezență obișnuită sau lipsește cu desăvârșire. Ca atare, putem spune că acest festival este creația unui efort colectiv care l-a făcut să devină un puternic promotor al educației prin artă, atât în București cât și în țară. Anul viitor, la a treia ediție, vom fi integrați cu Festivalul "Teatru, stradă şi copil "  în rețeaua ASSITEJ, prin care vom dobândi vizibilitate internațională.", a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului de Animație Țăndărică.

Din data de 19 mai au avut loc o serie de manifestări desfășurate în Parcul "Cireșarii" din sectorul 1, care au precedat lansarea oficială a festivalului din data de 31 mai. În perioada de desfășurare a festivalului vor avea loc spectacole de teatru care se vor juca la sediul din Lahovari și la Teatrul Itinerant aflat în Parcurile "Lumea Copiilor" - Sector 4, "Alexandru Ioan Cuza" - Sector 3 şi "Crângași" - Sector 6 și lansări de carte. De asemenea, se vor ține ateliere destinate copiilor: cursuri de îndemânare, de socializare și de dezvoltare a personalității, susținute de SOS - Mașina cu Jucării, un proiect social mobil al asociației SOS Satele Copiilor, care desfășoară o gamă variată de activități ludico-educative pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. 
  
Odată ajunşi la teatru, copiii vor intra în ţara personajelor unde vor petrece momente deosebite în compania celor mai îndrăgiţi eroi ai poveştilor şi basmelor.

Acestui festival i s-au alăturat: Teatrul Național din Caracal, Teatrul "Proiect" Câmpina, Centrul Cultural Județean Călărași, Teatrul "George Ciprian" din Buzău, SOS Satele Copiilor România, Asociația Famo și Educ-Art.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite