Teatrul Savoy - "lifting" cu banii Primăriei Generale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

lucrărilor putem solicita o sumă suplimentară, în funcţie de unele aspecte pe care nu le-am prevăzut iniţial", a declarat, pentru Adevărul, directorul Teatrului "Tănase", Alexandru

lucrărilor putem solicita o sumă suplimentară, în funcţie de unele aspecte pe care nu le-am prevăzut iniţial", a declarat, pentru Adevărul, directorul Teatrului "Tănase", Alexandru Arşinel.
Arhitectul Gheorghe Popescu, care s-a îngrijit de situaţia bătrânului imobil, a arătat că lucrurile nu au stat niciodată bine, "starea clădirii fiind puternic afectată chiar de la cutremurul din "77, când autorităţile acelor vremuri au trecut teatrul pe lista imobilelor cu risc de prăbuşire". Nimeni nu a luat vreo măsură. "De fapt, au băgat în crăpăturile clădirii, ca să o consolideze, o soluţie care nu schimba cu nimic starea de degradare", a spus maestrul Alexandru Arşinel. Noul Savoy, spun reprezentanţii teatrului, are de acum ocazia să-şi urmeze tradiţia de teatru de revistă, spectacolele cu caracter satiric fiind predominante pe scena occidentală. "Vom continua în spiritul lui Tănase, dar vor fi şi spectacole de balet, music-hall sau diverse reprezentaţii", a spus Arşinel. În urma investiţiilor municipalităţii, vor fi înlocuite instalaţiile de sunet şi lumină, vechi de aproximativ 50 de ani, şi se va mobila clădirea într-o eleganţă desăvârşită "pentru ca publicul să fie primit într-un anumit grad de confort".

Chiriaşii au întârziat consolidarea clădirii
Deşi lucrările "adevărate", de consolidare, au început în 2001, Teatrul Savoy a fost închis mult mai târziu.
Anul trecut, cu lucrările de consolidare finalizate în proporţie de 90%, după cum afirmă reprezentanţii teatrului, s-a trecut la contractarea unui alt fond de la Primăria Generală, de această dată destinat lucrărilor de modernizare. Mai mult, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" a recunoscut că proiectul privind reabilitarea sălii Savoy s-a bucurat de un sprijin neaşteptat din partea autorităţilor, însuşi primarul general, Adriean Videanu, interesându-se, săptămânal, de mersul lucrărilor.
"Lucrurile au fost întârziate pentru că primăria s-a aflat în litigiu cu nişte chiriaşi de la subsolul clădirii care au câştigat în faţa municipalităţii", a continuat Arşinel. Pe scena Savoy, maestrul Constantin Tănase dorea să prezinte publicului o nouă premieră a trupei sale, Cărăbuş. În 1945. La scurt timp însă, Tănase este răpus de boală şi moare înainte de a apuca să-şi susţină reprezentaţiile în noul imobil. Câţiva dintre membrii trupei Cărăbuş au susţinut din toamna lui "45 spectacole pe scena Savoy, devenită în scurt timp celebră şi în afara graniţelor ţării.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite