Bucureşti: Muzeul Satului „muşcă” din Teatrul de Vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Muzeului Satului „Dimitrie Gusti“ şi-au exprimat, în această dimineaţă, dorinţa de a prelua în administrare Teatrul de Vară Herăstrău, pentru a preîntâmpina pericolul la care sunt expuse căsuţele de patrimoniu.

„Pericolele principale sunt incendiile şi intrarea prin efracţie. Nu vrem să punem mâna pe Teatrul de Vară, ci doar să-l administrăm ca să putem controla activităţile de acolo”, a declarat directorul Muzeului Satului, Paula Popoiu.  

În replică, Alexandu Arşinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ care adminstrează în prezent Teatrul de Vară spune că cerinţele celor de la Muzeul Satului sunt lipsite de esenţă. „S-a muncit timp de şase ani şi s-au investit un milion şi jumătate de euro pentru reconstruirea teatrul din Herăstrău, ca acum să vină Muzeul Satului să-l ia?!”, a declarat Arşinel. El a adăugat că este cel puţin bizar faptul că reprezentanţii Ministerului Culturii nu au cerut administrarea Grădinii din parc înainte de redeschiderea ei.

Conflictul mocnit dintre cele două instituţii de cultură a izbucnit cu ocazia concertului susţinut de trupa Gogol Bordello la Teatrul de Vară, la data de 17 iunie când, potrivit reprezentanţilor Muzeului Satului, casele-monument au fost expuse distrugerii din partea unor grupuri de spectatori. „Mie mi-e teamă acum că se va da vina pe publicul Teatrului de Vară pentru orice incident din Muzeului Satului”, a mai spus Alexandru Arşinel. El a precizat că a avut iniţiativa construirii unui gard antifonic şi de securitate pentru a delimita cele două instituţii, dar că reprezentanţii Muzeului Satului au refuzat să avizeze proiectul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite