Taxiurile din Ilfov au invadat Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pe listele de aşteptare la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Edilii din oraşele Buftea, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti-Leordeni şi Voluntari spun însă că

pe listele de aşteptare la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Edilii din oraşele Buftea, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti-Leordeni şi Voluntari spun însă că pentru toate cele opt oraşe nu s-au emis decât cel mult 100 de autorizaţii taxi în total.

Plan: autorizaţii eliberate la Bucureşti şi pentru Ilfov
Situaţia supraaglomerării pieţei taxiurilor din Bucureşti va fi discutată astăzi, la sediul Prefecturii Ilfov, unde va participa şi ştefan Pirpiliu, preşedintele Comisiei Transporturi şi Infrastructură Urbană, din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Cunoscând şiretlicurile taximetriştilor din Ilfov pe drumurile Capitalei, el vrea să le propună colegilor din PMB să extindă zona legală de desfăşurare a activităţii de taximetrie, acoperită de autorizaţia emisă de Primăria Capitalei. "Cred că ar fi foarte bine dacă am include şi Ilfovul în autorizaţii, pentru că Bucureştiul aproape că se întrepătrunde cu unele zone din judeţul Ilfov şi logic ar fi să nu fie graniţe pentru taxiuri", explică Pirpiliu. Proiectul include însă şi introducerea unei taxe pentru eliberarea unei astfel de hârtii.

Legea taximetriei, evazivă
În condiţiile prezentate de preşedintele Camerei Federative a Taximetriştilor, verificarea şi, eventual, sancţionarea taxiurilor din judeţul Ilfov, care au trecut graniţa în Capitală, cu intenţia de a face curse în interiorul metropolei, sunt imposibile. şeful Biroului Control Tehnic de la Poliţia Rutieră a Capitalei, comisarul-şef Călin Lupşa, spune că aceştia sunt acoperiţi de inexactităţile din Legea taximetriei. "Acolo scrie că cei care au obţinut autorizaţie într-un oraş sunt obligaţi să-şi facă meseria
de regulă
în perimetrul respectivului oraş, adică pot şi nu pot depăşi aceste limite", explică Lupşa. El a adăugat că, pe lângă această exprimare, care lasă loc de interpretare, practic, poliţia nu-i poate împiedica pe taximetriştii din alt judeţ să vină şi să-şi desfăşoare activitatea în Bucureşti. "Ce să facem? Filtre la toate intrările în Bucureşti şi interogatoriu pentru fiecare client din taxi, de genul unde merge, de unde vine? De parcă şoferii n-ar fi înţeleşi cu clienţii să spună ce trebuie, ca să n-aibă probleme", conchide şeful Biroului Control Tehnic de la Poliţia Rutieră a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite