Bucureşti: Taxiul, cel mai rapid pe timp de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxiul este cel mai eficient mijloc de transport pe timp de grevă la metrou. „Adevărul de Seară“ a făcut un experiment azi-dimineaţă şi am aflat că taxiul este cel mai rapid mijloc de transport, iar autobuzul, cel mai lent. Cinci reporteri „Adevarul de Seară“ au plecat, azi-dimineaţă, la ora 8.10, din zona Lujerului înspre Academia de Studii Economice din Piaţa Romană. Fiecare dintre ei şi-a ales un mijloc de transport dife

Reporterul care a mers cu taxiul a întâmpinat dificultăţi încă din primele momente.

Toate companiile de taxi erau ocupate şi după mai bine de zece minute a oprit o maşină care de fapt venise la Cora Lujerului pentru o altă comandă. Diferenţa dintre o călătorie prin Bucureşti cu maşina personală şi una cu taxiul este că, dacă ai norocul să întâlneşi un şofer cu experienţă care cunoaşte scurtăturile oraşului, poţi ajunge la destinaţie chiar mai repede decât îţi imaginezi.


Mai citiţi:
Haosul din Capitală de astăzi. Greva de la metrou a paralizat mai multe cartiere din Bucureşti. Vezi aici când s-a circulat cel mai greu astăzi în Bucureşti.

image

Arădenii aşteaptă tramvaiul încă 14 zile



Astfel, în 46 de minute reporterul a reuşit să ajungă la Piaţa Romană, locul de întâlnire cu ceilalţi. Traseul a fost aglomerat în mare parte pe străzile pe care circulau şi mijloace de transport în comun, iar prin zona Cotroceni, grupuri de peste 20 de persoane coborâseră din autobuze pentru a merge pe jos.

Pentru a câştiga un ban în plus, dar şi pentru a le da o mână de ajutor bucureştenilor care se grăbeau să ajungă la serviciu, taximetristul a luat pe aceeaşi comandă mai multe persoane.

Reporterul Ana Maria Niculae a fost în frunte. Ana a ajuns prima la Romană Dorin Irimia a ales să parcurgă distanţa Lujerului - Romană cu bicileta. A ajuns al doilea Cu maşina personală, Raluca Curteanu a prins ultima treaptă a podiumului



Bicicleta, mai rapidă decât maşina personală
Nici reporterul care a ales bicicleta nu a avut parte de o călătorie foarte plăcută. Din zona Lujerului până în Piaţa Romană nu există nicio pistă pentru biciclete. Din acest motiv, reporterul a fost nevoit să traverseze intersecţiile mari pe jos.
În prima parte a traseului, prin campusul Politehnicii şi în complexul studenţesc Regie, el a trebuit să se confrunte cu o altă problemă des întâlnită de bicicliştii din Bucureşti, câinii comunitari. Marele avantaj al mersului pe bicicletă este că eşti scutit de aglomeraţia din intersecţii, de stres, de frica de a lua gripa porcină din autobuze şi de cheltuială. Bicicleta a ieşit pe locul doi în cursa „Adevărul de Seară“, cu o oră.

Echipat cu rolele, Silviu Brumă a ajuns înaintea autobuzului. Ghinionista zilei a fost Aura Marinescu. A luat autobuzul de la Lujerului şi a ajuns ultima.



Maşina personală, doar confort
Reporterul care a ales să facă traseul cu maşina personală a avut norocul să fie ferit de frig şi înghesuială, însă a pierdut zeci de minute aşteptând să treacă de câte un semafor, chiar dacă fiecare intersecţie era dirijată de un agent de circulaţie. Cea mai aglomerată parte a traseului a fost fără îndoială Bulevardul Iuliu Maniu şi intersecţia de la Cotroceni. Rezultatul experimentului: o oră şi cinci minute pierdute în trafic şi locul trei în topul celor mai rapide metode de a ajunge la serviciu.
Cei care sunt într-o formă fizică bună pot opta pentru o variantă ecologică de transport pe perioada grevei de la metrou: rolele sau patinele cu rotile. Având în vedere că a plouat noaptea trecută, asfaltul a fost ud şi a creat probleme reporterului. Deşi a fost urmărit de câini maidanezi şi înjurat de unii pietoni, reporterul pe role a ajuns la linia de sosire într-o oră şi un sfert.

Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/film de film.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/film de film1.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false


Autobuzul, lanterna roşie
Reporterul care a ales astăzi autobuzul ca mijloc de transport a fost de departe cel mai chinuit. A aşteptat o oră în staţia maşinii 336. Autobuzele liniei au circulat la intervale de jumătate de oră, iar când ajungeau în staţie, călătorii se agăţau precum ciorchinii de scările de acces, deja aglomerate. După ce a schimbat autobuzul de două ori, reporterul a ajuns în Piaţa Romană ultimul, după o oră şi douăzeci de minute de la plecare.

image

Am luat astăzi şi câte doi clienţi deodată pentru că este foarte aglomerat şi oamenii mergeau oricum în aceeaşi direcţie
Marius Stoian
taximetrist


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite