Taxatorii şpăgari, reangajaţi de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii municipalităţii nu reuşesc să scape de taxatorii care, în loc să taie tichete pentru parcări, bagă banii şoferilor în buzunar.

Directoarea Admministraţiei Străzilor susţine că angajaţii din parcări prinşi pe picior greşit şi-au recâştigat slujbele în instanţă.

La un an de la preluarea celor 101 de parcări de la firma Dalli, Primăria Capitalei are pierderi istorice. Dacă în perioada iulie 2008 – iulie 2009 municipalitatea a primit aproximativ 5.000.000 de lei de la societatea lui Cocoş, în următorul an profitul municipalităţii din exploatarea acestor locuri a scăzut de trei ori.

De ce este Oprescu mai prost administrator de parcări decât Cocoş?

A răspuns chiar Alina Roman, şefa Administraţiei Străzilor: „Noi obţinem aceste venituri doar din vânzarea de tichete valorice de parcare. Sumele încasate de SC Dalli Exim SA proveneau din două modalităţi de plată: vânzarea de tichete şi abonamente. Nu există cadru legal prin care să se emită abonamente persoanelor fizice sau juridice”.

Şi-au recâştigat posturile în instanţă

În teren, însă, cauzele se văd de la poştă: parcările sunt ocupate de sute de indivizi care îi jecmănesc pe şoferi, în timp ce angajaţii care ar trebui să rupă chitanţe bagă banii încasaţi în buzunare.

„Ştim şi noi de existenţa acestei situaţii. Am făcut nenumărate controale, aproape în fiecare săptămână, şi am adus mai mulţi astfel de taxatori în comisiile de disciplină. Unii au fost daţi afară, dar ne-au chemat în judecată şi au câştigat şi a trebuit să-i reangajăm“, mai spune Alina Roman. “Pentru două persoane s-a dispuns măsura „Avertisment scris”, iar pentru alţi doi angajaţi s-a decis încetarea detaşării. Aceştia din urmă au atacat Dispoziţiile de încetare a detaşării în contencios administrativ, unul fiind reîncadrat, celălalt aşteaptând hotărârea Instanţei judecătoreşti”, se arată într-un comunicat trimis de Administraţia Străzilor.

Poliţia nu-i poate alunga pe parcagii

„În privinţa parcagiilor, adică a acelor indivizi care nu lucrează pentru Primărie şi îi taxează pe şoferii bucureşteni fără nici un drept, am făcut numeroase sesizări la Poliţie, dar încă există fenomenul“, susţine Alina Roman.

De cealaltă parte, Poliţia Locală recunoaşte că şi posibilităţile lor sunt limitate. „Am demarat o campanie în luna aprilie a acestui an şi în primele trei luni am dat amenzi de peste 20.000 de lei. Avem în vedere zonele cele mai frecventate de aceşti parcagii. Din păcate multe dintre aceste persoane nu îşi plătesc amenzile şi se întorc a doua zi în acelaşi loc. Ar trebui impuse măsuri mai aspre“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Răzvan Popa, şeful compartimentului de presă de la Poliţia Locală a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite