Tarifele taxiurilor se scumpesc din această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii companiilor de taximetrie au depus la Direcţia de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei cereri pentru majorarea tarifului de la 1,39 la 1,7 lei pe kilometru.

„Am primit până acum 30 de solicitări reprezentând circa 350 de autorizaţii. Au fost depuse cereri pentru 350 de autorizatii (30 de operatori), acestia cerand marirea tarifelor la sume cuprinse intre 1,65 si 3,5 lei. Noile tarife vor intra în vigoare de îndată ce vor fi verificate şi avizate“, a declarat Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi.

A crescut coşul zilnic, s-a scumpit taxiul

Tonul majorărilor a fost dat de compania Auto Cobălcescu care deţine în jur de 1.000 de maşini în Capitală. Tot ea a fost prima care a decis în 2009 micşorarea preţului pentru a face faţă crizei.

„Este efectul de turmă, până la sfârşitul lunii toţi taximetriştii vor mări preţurile pentru că altfel ar ieşi în pierdere“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Vasile Ştefănescu preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bucureşti.

El a avertizat că cei care menţin preţuri joase folosesc alte mijloace pentru a-şi asigura câştigul. „Folosesc cunoscuta maimuţă care modifică preţul sau fixeaxă aparatele să taxeze la 5-600 de metri de parcă s-ar fi parcurs o mie de metri“.

Principalul motiv care a dus la majorarea tarifelor este creşterea preţului carburanţilor. De asemenea, mărirea salariului minim de la 1 ianuarie 2011 şi a TVA-ului i-au determinat pe patroni să recurgă la această măsură.

„S-au scumpit şi alimentele, iar coşul zilnic al angajatului a crescut şi el, nu-i mai poţi da acelaşi salariu“, a mai explicat Ştefănescu.

În prezent, tariful maximal pentru taximetrie fixat de Direcţia Transporturi a PMB este de 3,5 lei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite