Târgurile de maşini de la colţul străzii sufocă traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intersecţiile din Capitală, şi aşa aglomerate, sunt ocupate de autoturismele puse la vânzare În timp ce reprezentanţii administraţiilor locale spun că nu pot ridica autoturismele cu

Intersecţiile din Capitală, şi aşa aglomerate, sunt ocupate de autoturismele puse la vânzare

În timp ce reprezentanţii administraţiilor locale spun că nu pot ridica autoturismele cu afişele pe care scrie "De vânzare" decât dacă ocupă abuziv trotuarul, nici poliţiştii nu pot să-i amendeze pe şoferi, decât dacă dovedesc că maşinile au fost parcate neregulamentar. De multe ori, agenţii se dau drept clienţi pentru a-i identifica pe proprietari.

Proprietarii care sunt prinşi că au încălcat regulile de circulaţie prin oprirea maşinilor în locuri nepermise sunt amendaţi cu patru-cinci puncte de amendă şi trei puncte penalizare. "Dacă autoturismul stânjeneşte evident circulaţia, mergem la faţa locului şi sunăm la numărul din geam şi îi spunem că vrem să cumpărăm maşina", a spus Constantin Stroescu, de la Biroul de Presă al Poliţiei Rutiere.

Conform Poliţiei Rutiere, oprirea şi staţionarea sunt cele mai sancţionate abateri din Capitală. Ca procedură, cei de la Rutieră filmează maşina, pun fluturaşi în geam şi identifică proprietarul.

Fără soluţii în sectorul 5, promisiuni în 2

În sectorul 5, cu greu poţi traversa ca pieton intersecţia Petre Ispirescu cu Calea 13 Septembrie. La fel se întâmplă şi la Prosper Center, unde toate scuarurile sunt blocate de maşini puse la vânzare. Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public (ADP) sectorul 5 susţin că nu-i pot ţine piept acestui fenomen.

"Putem interveni doar dacă ocupă locul de parcare al altei persoane sau să chemăm Poliţia Rutieră", a spus Octavian Mirea, directorul ADP sector 5. Promisiuni de rezolvare a problemei târgului de maşini împânzit în tot Bucureştiul vin însă din sectorul 2.

"A fost adoptată o hotărâre în Consiliul Local prin care primăria prin Poliţia Comunitară poate ridica maşinile abandonate sau parcate neregulamentar, iar acum aranjăm spaţiul de depozitare", a spus Cristian Lemnaru, director ADP sector 2.

Intrarea în Parcul Drumul Taberei, blocată

Târgul de maşini ad-hoc din sectorul 6 a ajuns să blocheze până şi intrarea într-unul dintre cele mai mari parcuri din zonă. Parcul Drumul Taberei este astfel din ce în ce mai greu accesibil bucureştenilor din sectorul 6, în special părinţilor care vor să-şi plimbe copiii cu căruciorul.

Asta pentru că autoturismele "De vânzare" sunt parcate pe trotuar, chiar la intrarea în parc, numai bine de văzut de către potenţialii clienţi. "Sunt pe domeniul public, dar intră sub incidenţa Poliţiei Rutiere, aşa că noi le ridicăm după ce primim acceptul de la ei", a spus directorul ADP-ului de sector, Constantin Zidaru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite