Târgul unde-ţi vinzi amintirile nedorite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INEDIT Bucureştenii care au vrut să scape de obiectele inutile din casă le-au scos ieri la vânzare în clubul The Gang. Târgul a reprezentat de fapt, primul Garage Sale organizat până acum în Bucureşti şi a reunit peste 40 de comercianţi ad-hoc.

Zeci de tineri au trecut pragul clubului The Gang, ieri, cu ocazia târgului de vechituri. Unii şi-au înşirat ofertele pe măsuţele din club, iar alţii s-au plimbat printre ele, le-au admirat şi apoi şi-au achiziţionat ce le-a plăcut. „Nici nu se deschisese târgul şi am vândut trei machete de maşinuţe unui alt expozant”, a spus Iulia, o tânără care a venit la primul Garage Sale împreună cu trei prietene.

Andreea, Cristina, Iulia şi Andreea au considerat că acesta este momentul potrivit pentru a scăpa de cadourile primite de la foşii iubiţi şi astfel le-au scos la vânzare. Şi-au umplut măsuţa cu accesorii, haine sau alte obiecte şi le-au dat preţuri simbolice doar să scape de ele. „Vindem cadourile de la foştii iubiţi, în primul rând.

Avem cercei primiţi de la ei, îi dăm cu 5 lei, inele din argint la 50 de lei, o puşculiţă tot de la un fost iubit care costă 10 lei”, şi-au prezentat fetele produsele scoase la vânzare. De asemenea, au mai adus accesorii pe care le-au purtat la balul de absolvire şi hainele care, spun ele, nu le mai vin pentru că s-au îngrăşat.

Preţuri între 1 leu şi 120 de lei

Genţi, haine,cărţi, reviste, bijuterii, decoraţiuni, cd-uri, benzi desenate, încălţăminte şi jucării, toate au putut fi cumpărate cu preţuri cuprinse între un leu şi 120 de lei, cu discounturi sau la preţuri negociabile. „A fost primul târg de acest gen din Bucureşti şi a fost realizat în ideea de a scăpa de ceea de ai prin casă şi nu mai foloseşti. Poate alţii le văd şi li se par interesante. Pe la ora 15.00 a început fluxul, au fost aproape 300 de vizitatori, iar expozanţii au fost mulţumiţi de cum s-au vândut produsele, evident la preţuri foarte mici”, a spus Alexandra Roman, una dintre organizatoarele evenimentului. Ea a mai spus că un eveniment de acest gen ar mai putea fi organizat în primăvară.

Printre „vânzători” s-a aflat şi un băiat în vârstă de 13 ani care şi-a scos la vânzare jucăriile pe care nu le mai foloseşte de mult. „Am adus maşinuţe, elicoptere, trenuleţe. Nu mă mai joc, iar acum important este să ajungă la alţi copii, iar eu învăţ să negociez”, a spus Luca Dragoş.

Majoritatea produselor aduse de tineri au fost haine, accesorii şi încălţăminte, iar preţurile pentru o geantă, de exemplu, au pornit de la 2 lei până la 120 de lei una de la Pierre Cardin, pantofi între 30 şi 50 de lei, geacă de blugi la doar 5 lei, geacă din piele la 50 de lei, rame foto la 10 lei, pantaloni la 50 de lei, cizme la 80 de lei, brăţări la 5 lei, aparate foto vechi sau ibrice la 20 de lei.

Târguri de weekend
Bucureştiul găzduieşte în acest weekend şi târguri cu produse tradiţionale şi ecologice. În Piaţa Obor cei care ţin post pot găsi zacuscă, compoturi şi murături toate preparate în casă, iar în curtea Curtea Muzeului Municipal este un târg de produse tradiţionale şi ecologice aduse din Maramureş. Sunt prezenţi 14 producători şi 10 meşteri populari, vor avea loc degustări de produse şi demonstarţii ale meşterilor pupulari până astă seară.

De asemenea, în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice se desfăşoară târgul de produse ecologice, la ARK Bursa Marfurilor este Târgul Ţăranului, iar la Muzeul Ţăranului Român se ţine Piaţa Ţărăneacă, toate târgurile aducând diferite sortimente de brânză, cârnaţi, pastramă, vin, palincă, must sau alte delicii specifice zonelor din care provin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite