Târgul la care te tratezi ca pe vremea bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii pot vedea o tehnică inedită de tratare a durerilor muscular şi pentru combatarea celulitei la târgul tradiţional care a început astăzi la Băneasa Shopping City.

Chiar şi problemele reumatice pot fi date uitării cu ajutorul unei metode care aminteşte de borcănaşele aplicate pe spate de bunici, după ce au fost stropite cu spirt şi trecute prin flacără. De data aceasta, cu învăţături de la chinezi, tehnica a fost îmbunătăţită, iar ventuzele pot fi aplicate atât pe spate cât şi în zona feţei, fără să lase urme.

image

„Borcănaşele sunt din plastic sau din bambus şi se aplică prin extragerea aerului cu ajutorul unei pompe. Un sfert de oră de tratament scuteşte mai bine de jumătate de oră de masaj“, a declarat un specialist în fizio-chinetoterapie şi medicină chineză, Mihai Ichim.

Dulciuri din Ungaria şi băuturi turceşti

Tot în cadrul târgului, mai exact în piaţeta Town Square din zona Feeria, bucureştenii gurmanzi pot degusta şi cumpăra specialităţi de brânză cu busuioc sau mărar, caşcaval afumat, telemea proaspată de vacă, brânză frământată în coşulet de brad din Braşov - Fundata sau telemea de vacă cu chimen sălbatic, pâine de casă simplă sau cu măsline. De asemenea, nu vor lipsi dulciurile din Ungaria din pastă de fructe, caramel şi diverse sortimente de fructe confiate.

Veţi mai găsi acolo şi vestitul kurtos kolacs, dar şi gustoase prăjituri de casă.

Un alt element de atracţie al târgului este braga, o băutură răcoritoare naturală cu gust acrişor, produsă din mălai, făină intermediară, miere de albine şi zahăr, cunoscută în ţara noastră din perioada Imperiului Otoman. Licoarea care i-a răcorit pe romani de-a lungul secolelor la un preţ de nimic a devenit o specialitate tot mai rară şi mai scumpă.

Programul evenimentului este între  orele 10.00 şi 22.00 şi ţine până duminică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite