Sâmbătă serbăm Ziua Aromânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucate tradiţionale aromâneşti, muzică şi poezie, de asta vor avea parte bucureştenii care vor trece poimâine pragul muzeului din strada Monetăriei.

De la amiază până seara, la Clubul Taranului se va găti armâneşte: pite, gustare, fel principal şi dulciuri, asta pentru că bucătăria aromână oferă alternative simple, gustoase şi sănătoase, atât pentru prânzul cel de toate zilele, cât şi pentru ocazii.
Tot sâmbătă, în curtea muzeului (intrarea pe lângă Clubul Ţăranului), gospodinele aromâne organizeaza Academia de Pite pentru copii şi adulţi. La această şcoală de făcut plăcinte poate participa, gratuit, oricine este interesat.
De asemenea, veţi putea degusta bucate armâneşti precum „Piperchi Dinijicati“, adică ardeii graşi, căliţi în ceaun şi înecaţi în sos de roşii sau „Arizu cu lapti“ - orez cu lapte şi stafide, aromat cu coajă de lămâie. Mai multe informaţii găsiţi pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Gheorghe Leşe lansează un album cu aromânii fârşeroţi
De la ora 14.00, la Studioul „Horia Bernea“, cunoscutul cântăreţ Grigore Leşe va povesti prin cântec muzicile străvechi atent culese. În cadrul evenimentului, va avea loc o proiecţie a trailerului filmului „Iho“, un documentar observaţional în lucru, regizat de Eliza Zdru şi produs de Proiectul „Avdhela“, Biblioteca Culturii Aromâne şi ViraFilms. Documentarul îi are ca protagonişti pe aromânii fârşeroţi, urmăriţi în periplul lor, de la viaţa simplă a satului, la evoluţiile pe marile scene naţionale şi internaţionale. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite