Tabloul judecătorilor corupţi din Bucureşti: află pentru câţi bani se vând magistraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria David, Gabriela Bîrsan, Iuliana Pusoiu şi Florin Costiniu sunt doar patru dintre magistraţii cu nume sonore care au fost acuzaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie că au făcut abuz de funcţie pentru şpăgi de sute de mii de euro, croaziere, genţi scumpe şi bijuterii. 

Cel mai recent caz îl reprezintă situaţia jduecătoarei supreme Maria David, arestată în această seară pentru 29 de zile, sub acuzaţia că ar fi făcut trafic de influenţă în detrimentul unui evazionist din Târgovişte, mai exact pentru a-l scăpa de închisoare. A pretins 200.000 de euro de la Petre Blanda, afaceristul care a denunţat-o, însă nu a mai pus mâna pe toţi banii pentru că Blanda a fost totuşi condamnat la trei ani de închisoare imediat după ce a turnat-o la DNA.

În caracatiţa magistraţilor corupţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au intrat la început de an şi Anton Pandrea, fost şef de secţie al secţiei penale, şi judecătoarea Corina Corbu, de la Secţia de contencios administrative a ÎCCJ, puşi ofcial sub acuzare în dosarul referitor la judecătoarea Gabriela Bîrsan, cercetată de asemenea de DNA pentru fapte de corupţie.

Şpagă: apartament în Paris şi vacanţe în Malaezia 

Mai exact, pe 10 noiembrie anul trecut, DNA informa că judecătoarele Gabriela Bîrsan (preşedinta Secţiei de contencios administrativ a ICCJ, între timp revocată din funcţie) şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. 

Cele două ar fi primit bijuterii, vacanţe în Malaezia, plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant sau chiar asigurarea folosirii gratuite a unui apartament în Paris.

Din aceeaşi categorie de magistraţi corupţi face parte şi Florin Costiniu, fost judecător la ÎCCJ, cel care la începutul anului 2010 a fost arestat pentru că a primit mită de 200.000 de euro pentru a interveni în dosarul senatorului Cătălin Voicu.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite