Tabloul „Carul cu boi pe furtună“, de Nicolae Grigorescu, a fost furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa de artă a fost furată, în urmă cu zece zile, din casa unui bucureştean de către nepoata sa, care avea grijă de el.

În urmă cu zece zile, pe când deţinătorul actual al tabloului, Gabriel Iliescu, se afla internat la spital, nepoata sa, care avea grijă de el, i-a luat tabloul din casă.

După ce a observat că lipseşte această piesă din casă, moştenitoarea lui Gabriel Iliescua chemat Poliţia. La data de 29 iunie, hoaţa a restituit piesa de artăt.

Piesa de artă a fost recuperată într-o stare proastă, o bucată de pânză de aproximativ patru centimetri rupându-se din ea.. Femeia este cercetată în stare de libertate.

Tabloul este semnat Nicolae Grigorescu şi face parte din patrimoniul naţional, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Opera de artă figura ca exponat la Muzeul Naţional de Artă al Republicii Populare Române, în 25 iulie 1957.

„Există 20 de astfel de tablouri cu boi făcute de Grigorescu. La muzeul de artă există un catalog cu toate operele de Nicolae Grigorescu“, a declarat criticul de artă Petre Oprea. El a adăugat că toate operele lui Grigorescu sunt estimate la peste 10.000 de lei.

Potrivit lui Christian Ciocan, tabloul figurează la Muzeul de Artă cu numărul 261.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite