TUPEU Deputata din fruntea Circului Globus s-a "vândut" ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brânduşa Novac se apăra de acuzaţiile aduse de inspectorii de integritate spunând că a făcut afaceri cu statul pe bază de discount. Una dintre firmele abonate la contractele cu Circul era deţinută împreună cu pedelistul Remus Opriş.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut ieri ca deputata PDL, Brânduşa Novac, şefa Circ&Variete Globus, să fie cercetată de Parchet pe baza acuzaţiei că a semnat 11 contracte între instituţia de stat pe care o conduce şi firmele la care era acţionară în perioada 2006-2008. La scurt timp, directoarea a anunţat că va face declaraţii şi va explica modul în care şi-a atribuit contractele. Doar că s-a răzgândit şi şi-a delegat avocata, pe motiv că ea „nu este încă pregătită să dea explicaţii în faţa publicului care vine la circ şi nici nu a primit raportul ANI“.

Potrivit Monitorului Oficial, una dintre firmele pe care Brânduşa Novac şi-a abonat-o la contractele Circului, SC Sidus Artis SRL, a deţinut-o, până anul trecut, împreună cu Remus Opriş, colegul ei de la PDL Sector 1, cel căruia i-a cedat 50% din capitalul social, lăsându-l astfel acţionar unic.

Valoarea totală a contractelor de colaborare şi a celor pentru realizarea unor spectacole de circ încheiate de Brânduşa Novac, atât ca persoană fizică, cât şi în calitate de asociat la SC Sidus Artis SRL, se ridică la aproximativ 290.000 de euro. Ea susţine însă că nu a încălcat nicio lege, explicând şi acuzaţiile de incomptibilitate aduse de ANI în urmă cu două luni. „Indiferent că s-a numit în trecut director, sau după legislaţia nou modificată manager, doamna Novac nu este funcţionar public şi această funcţie nu este funcţia de autoritate publică“, a explicat avocata acesteia, Laura de Alvare.

Reprezentanta deputatei susţine că va constesta aceste decizii, la fel cum a făcut şi în februarie, atunci când a fost acuzată că exercită simultan funcţia de demnitar şi cea de conducere a Circului Globus.
 
De la Brânduşa pentru Brânduşa, fără număr!
 
Şefa Circului susţine că motivul pentru care nu organizat un concurs de regie pentru spectacole a fost lipsa unor specialişti pe această piaţă şi că şeful Biroului de Relaţii Externe al Circului a dorit o colaborare cu managerul instituţiei care este şi regizor. Doar că din această comisie a făcut parte însăşi Brânduşa Novac, care ocupă poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, cea care a parafat unele dintre contractele prin care îşi ceda drepturile de autor asupra regiei şi scenariului pentru anumite spectacole ale Circului Globus, atât la prestator, cât şi la beneficiar, toate la un preţ mai avantajos.

„Doamna Novac a apelat în trecut şi la serviciile unor alţi regizori care s-au dovedit a fi nu tocmai pregătiţi. Chiar dacă în fişa postului nu apar aceste responsabilităţi, conducerea s-a gândit că cel mai bine ar fi să apeleze la serviciile ei de scenarist, luând în calcul această variantă şi datorită preţurilor care au fost mult mai mici decât dacă ar fi contractat pe altcineva“, a mai precizat avocata deputatei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite