TITULARIZARE Bătaie pe posturile de învăţător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 850 de dascăli au încercat să obţină unul din cele 557 de posturi titularizabile scoase la concurs. Cei mai mulţi s-au înscris pentru posturile de învăţător, unde au fost disponibile 44 de catedre.

Aproape 40% dintre cadrele didactice din Capitală care au luat note peste 7 la examenul de titularizare nu au putut primi posturi, pe cele 557 de catedre scoase la concurs bătându-se aproximativ 850 de dascăli.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), cea mai mare bătaie ar fi fost pe posturile de învăţător. „Nu am avut locuri suficiente pentru a oferi posturi tuturor. Cei mai mulţi s-au înscris pentru posturile de învăţător şi am avut doar 44 scoase la concurs“, a explicat Monica Anisie, inspector şcolar adjunct.

Concurenţă a fost şi pentru cele trei posturi de profesori de matematică şi pentru ocuparea câte unui loc la catedrele de limba română, informatică şi geografie. La catedrele de fizică şi chimie nu s-a scos la concurs niciun post în acest an, dar în ciuda acestui fapt, zeci de profesori s-au înscris la titularizare.

„Din punctul de vedere al desfăşurării repartizării posturilor, situaţia este comparabilă cu cea din anii trecuţi. Până acum nu am avut nicio nemulţumire din partea cadrelor didactice“, a completat Monica Anisie. 

Sectorul fruntaş al Capitalei la numărul de posture repartizate este 3, unde peste 150 de dascăli vor fi titulari începând cu toamna acestui an.

Profesori de 5 şi 6
Majoritatea dascălilor care au susţinut examenul de titularizare în Capitală, peste 1.500, au obţinut note între 5 şi 6,99, fără să aibă posibilitatea de a obţine un post în cadrul şedinţelor publice. La fel de mulţi, aproape 500, nu au reuşit nici măcar să obţină nota 5 şi astfel îşi pot lua gândul de la un post titularizabil. Ca şi în alţi ani, cel mai mare număr de posturi scoase la concurs sunt de educatoare, care probabil, ca în fiecare an, vor fi completate şi de cadre didactice pensionabile sau suplinitori.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite