Bucureşti: Supravegheat ca la Big Brother, la examenul auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul român care a fost supravegheat video în timpul probei practice pentru obţinerea carnetului de conducere a povestit pentru „Adevărul“ ce a simţit în timpul examenului.

Din mulţimea de oameni care s-a strâns ieri de dimineaţă în parcul IOR pentru a susţine examenul auto, doar un tânăr în vârstă de 22 de ani s-a încumetat să dea traseul folosind maşina dotată cu noul sistem de supraveghere audio-video-GPS. Este vorba de Cristian Alexandru Rujoiu, student în anul patru la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“.

 Când i-a venit rândul să fie examinat, lui Cristian nu i-au transpirat mâinile, nu i-au tremurat picioarele şi nici nu l-a luat ameţeala, chiar dacă ştia că prestaţia sa va fi înregistrată ca la celebrul reality show Big Brother.

N-a avut emoţii, dar a picat examenul
„Eu vreau să devin medic, iar în meseria asta nu prea e bine să fii emotiv. Doar cuvântul «examen»  provoacă emoţii oricărei persoane, dar eu încerc să mi le stăpânesc. Oricum am avut teste mult mai grele la facultate, iar faptul că este un sistem de supraveghere în maşină nu mă influenţează cu nimic“, a zis Cristian. Din nefericire pentru el, tânărul medic în devenire a picat examenul din cauză că nu a acordat prioritate unui pieton. După ce a coborât din maşină nu a căutat scuze, pur şi simplu a recunoscut că n-a fost atent.

„Nu am fost mai emoţionat din cauza camerei de filmat, nu m-a deranjat cu nimic. Nu este nicio diferenţă între o maşină pe care este montat sistemul şi una pe care nu este. De fapt nici n-am observat camera în timp ce am condus“, a spus candidatul. El a completat că i se pare o metodă bună de contracarare a fraudelor. „Dacă astfel dispar cazurile de corupţie, ca cel de la Piteşti, sunt în totalitate de acord cu acest sistem“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite